Discursul dnei Laura Cristina Carcia cu ocazia Galei premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România, Ediția a XXIV-a
Bună seara! Domnule președinte, onorată audiență! Vă mulțumesc, domnule profesor, pentru cuvintele frumoase transmise, pentru prezentarea apreciativă a cărții, pentru mine a fost copleșitoare!
Vreau să mulțumesc, totodată, Uniunii Juriștilor din România pentru premiul acordat, care, pentru mine, este onorant, dar, în același timp, mă responsabilizează pentru a continua în cercetarea științei dreptului. Grigore Păucescu, cel în memoria căruia se acordă acest premiu, reputat magistrat, avocat, om politic, director al Revistei Dreptul, spunea despre știința dreptului că este o știință mare și frumoasă, dar grea. Menționa dumnealui că, spre deosebire de alte științe, care utilizează o singură idee, o singură noțiune, știința dreptului presupune dezvoltarea mai multor principii: binele, adică ideea morală, interesul public și privat și dreptatea.
Aceste principii călăuzitoare au fost urmate și de mine în perioada cercetării doctorale, însă drumul parcurs de mine nu a fost greu, deoarece am beneficiat de îndrumarea, de încrederea, de sprijinul profesorilor mei, regretatul profesor Viorel Mihai Ciobanu și domnul profesor universitar dr. Traian Briciu, cărora le sunt profund recunoscătoare. Mulțumirile mele se adresează și Editurii Universul Juridic, către întreaga echipă cu care am colaborat, o mențiune specială aș face cu referire la doamna profesor universitar dr. Evelina Oprina, care a crezut în mine, a crezut în această carte și în necesitatea apariției ei și a efectuat demersuri constante pentru publicare. Drumul parcurs de mine nu a fost greu și datorită familiei, care m-a înconjurat cu afecțiune, cu încredere și cu foarte, foarte multă răbdare.
Vă mulțumesc și vă doresc Sărbători Fericite! Mulțumesc!