400 de minori dispăruţi în această lună pe teritoriul României

24 sept. 2019
Vizualizari: 457

Deschidem Revista din această seară cu o declarație care relevă pericolul în care se află copiii din România, acum odată cu începerea anului școlar. Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, afirmă că de la 1 septembrie au fost înregistrate peste 400 de dispariții de minori.

„În această perioadă, să spun de la 1 septembrie, avem peste 400 de dispariții de minori și pe toate le-am tratat cu foarte mare atenție. (…) Multe sunt plecări voluntare și pe fiecare le tratăm la fel. De exemplu aseară, la Buzău, dintr-un centru de plasament au plecat 11 minori fiindcă s-au supărat pe pedagog că le-a luat telefonul. I-am căutat pe toți 11 și i-am găsit. Deci, pentru toți luăm măsurile necesare”, a declarat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, luni, la România TV, notează Agerpres.

Declarația șefului Poliției Române, vine în contextul crimei de la Gura Șuții, care ține prima pagină a presei de azi. Presa scrie, azi, că olandezul suspectat de uciderea minorei a murit într-un accident auto.

„Olandezul suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dâmbovița a murit în Olanda în urma unui accident rutier, au declarat, pentru Agerpres, oficiali din Poliția Română. Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, afirma luni că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul uciderii fetiței, era cunoscut în țara sa cu infracțiuni de natură sexuală și violență”, relatează Agerpres.

„Am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracțiuni la viață sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului”, declara Liviu Vasilescu la sediul IGPR, mai scrie Agerpres.

Parchetul General a anunțat, luni, că a preluat cazul fetei de 11 ani din Gura Șuții dispărută vineri după ce a plecat de la școală și găsită duminică moartă pe un câmp din apropierea localității.

„Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum și desfășurarea cercetărilor pe raza mai multor județe, luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița”, a informat Parchetul General într-un comunicat transmis Agerpres.

Campania electorală este abordată și în presa din această zi. Curtea Constituțională a României a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central (BEC) a candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis luni Agerpres, „Curtea a admis contestația formulată împotriva deciziei Biroului Electoral Central din 20 septembrie și, în consecință, a dispus înregistrarea de către BEC a candidaturii și a semnului electoral în cazul lui Viorel Cataramă, la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”.

Un alt subiect vine din Senat, acolo unde, colegii fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog au respins cererea Parchetului pentru începerea urmăririi sale penale.

„Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD. Din totalul de 136 de senatori, 116 au votat solicitarea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog. Senatorul USR George Dircă, membru în Comisia de numărare a voturilor, a declarat că 82 de senatori au votat «împotrivă», 30 «pentru» iar patru s-au abținut. Din totalul senatorilor, 11 au absentat motivat la ședința de plen. Astfel, nouă senatori nu au participat la vot”, relatează Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis se află de azi până joi în SUA, la New York, unde va conduce delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

„Participarea Președintelui Iohannis la a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU va constitui o bună oportunitate pentru reiterarea angajamentului țării noastre față de guvernanța multilaterală în gestionarea principalelor provocări globale, precum și evidențierea rezultatelor înregistrate de România în favoarea multilateralismului pe durata exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă citat de Cotidianul.

Presa mai scrie azi că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a semnat, luni, la New York, un Acord de împrumut cu Banca Mondială.

Într-o postare pe Facebook, citată de Cotidianul, premierul Viorica Dăncilă a scris că acordul „vizează creșterea accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală. Împrumutul este în valoare de 500 de milioane de euro“.

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive. Programul vizează și creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar. Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale și prin pregătirea personalului medical din medicina primară. Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire“, se arată în mesajul premierului, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

400 de minori dispăruți în această lună pe teritoriul României was last modified: septembrie 24th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: