Patru partide au semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României

14 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 379

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, propus de președintele Iohannis a fost a fost semnat deocamdată de patru partide. Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze acest acord.

„Acest referendum trebuie implementat și atunci am analizat cu mare atenție ce au votat românii. Românii au votat pentru România Europeană, contra acelui atac nemernic pesedist asupra Justiției și contra unei guvernări lamentabile. După consultările cu partidele parlamentare am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare – un Acord Național pentru consolidarea parcursului european. Astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis «Da, semnăm» PNL, USR, PRO România și PMP. Președinții acestor partide sunt prezenți pentru a semna acest acord. Pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este așa, PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparența schimbării. Urmărește aceleași obiective și răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Aveau mai multe amendamente decât articole la acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD, România nu s-a dezvoltat mai mult și nu se dezvoltă nici acum mai mult”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În conflictul de la cimitirul din Valea Uzului apar noi informații. Oficiul Național pentru Cultul Eroilor (ONCE) precizează, într-un documentar postat miercuri pe site-ul oficial, că în cimitirul de la Valea Uzului se află înhumați și soldați români, dar și că Primăria Sânmartin, județul Harghita, a efectuat lucrări de renovare a necropolei fără respectarea planurilor inițiale.

„Primăria comunei Sânmartin, județul Harghita, a realizat lucrări de renovare a cimitirului fără respectarea planurilor inițiale ale necropolei din 1927, amplasând trei monumente comemorative ungare, panouri informative, plăci comemorative și aproximativ 600 de însemne de căpătâi (cruci creștine cu însemne naționale ungare) atât pe suprafețele de teren în care, potrivit schițelor identificate în documentele de arhivă, sunt înmormântați morți de război ungari, cât și pe cele pe care figurează morți de război de alte naționalități (români, austrieci, germani, ruși, italieni și sârbi), astfel încât elementele de identificare ale celorlalte naționalități, altele decât cea ungară, nu se mai regăsesc în cimitir”, se arată în documentarul ONCE, scrie Agerpres.

„De asemenea, se subliniază faptul că lucrările de restaurare făcute de Primăria Sânmartin nu respectă cadrul juridic aplicabil, nu au avizul ONCE și nu țin cont de normele dreptului internațional umanitar”, mai arată Agerpres.

ANAF atenționează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea: cetățenii recepționează sms-uri sau email-uri, în care sunt informați că au de primit bani de la ANAF, se precizează într-un comunicat al agenției.

„Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora. Fiscul roagă contribuabilii să nu acceseze link-ul din sms-urile primite și, totodată, le reamintește că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro”, notează Cotidianul.

Presa mai scrie azi că Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM a finalizat, miercuri, dezbaterile privind o acțiune a Inspecției Judiciare împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, care vizează comportamentul acesteia la ședințele cu procurorii din subordine.

„Pronunțarea în cauza în care Kovesi este acuzată de inspectorii judiciari de manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului Justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, a fost amânată pentru data de 24 iunie”, se menționează în ordinea de zi soluționată postată pe site-ul CSM, notează Agerpres.

Cotidianul titrează azi „Ghiță scăpat definitiv”, făcând referire la o decizie a Secției de anchetare a magistraților.

„Secția de anchetarea magistraților a decis să retragă apelul din dosarul de la ÎCCJ, în care sunt vizați Sebastian Ghiță și mai mulți foști procurori și șefi de poliție din Prahova. Aceștia au fost achitați în primă instanță, iar dacă sentința nu mai este atacată cu apel de către procurorii de la această secție, inculpații scapă definitiv de dosar. Magistrații trebuie să ia act de cererea Secției”, mai scrie azi Cotidianul.

„În primă instanță, Ghiță a fost achitat, în iunie 2018, pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informații nedestinate publicității, dare de mită, cumpărare de influență, conducere fără permis, șantaj și spălare de bani”, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Patru partide au semnat Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României was last modified: iunie 14th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter