28 de ani de la Revoluţie

21 dec. 2017
Vizualizari: 1181

Suntem la final de an, înaintea Crăciunului care adună, în jurul bradului și a mesei, familia – matricea existenței noastre.

Agerpres intervievează azi pe unul dintre cei mai iubiți preoți români, părintele Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu. Redăm răspunsul domniei sale la o întrebare a colegilor de la Agerpres, invitându-vă să citiți un interviu plin de înțelepciune.

Întrebat de Agerpres, „Cum i-ați explica unui copil care crede în Moș Crăciun și așteaptă cadoul sub brad că, de fapt, este vorba de nașterea lui Iisus?”, părintele Constantin Necula răspunde:

I-aș spune mai întâi, i-aș explica că acest Moș Crăciun vine după un ceas legat de nașterea lui Hristos. Nașterea Lui îl cheamă pe Moș Crăciun. Hristos, ca să nu mai pățească niciun copil ce a pățit el, să fie pus pe paie ude și cu supărare că n-a primit nimic, Hristos se ajută și el cu oamenii. Întotdeauna, Dumnezeu se ajută de oameni, iar Moș Crăciun, câteodată, se ajută de părinți, că nu are ce face săracul. Totuși, sunt foarte mulți copii. Iar acolo unde nu sunt părinți în jurul copiilor, găsesc oameni de inimă, pentru că Dumnezeu nu funcționează paralel cu lumea în care trăim. El funcționează și punctele de tangență ale lui Dumnezeu cu lumea sunt oamenii de bine. Nu am decât maxim de respect pentru jurnaliștii, pentru persoanele importante, vedetele, să spunem, care au intrat în contact cu proiectele acestea sociale și fac tot ce pot, pornind de la cititul unei povești în fața unui pat până la urmă, care a însemnat sute de mii de euro, pentru a se construi de exemplu, casa aceea a părinților lângă spitalul de boli oncologice. Câte ar avea de învățat marile sisteme de administrarea finanțelor publice dacă ar fi mai atente la gesturile de omenie. Noi ne-am pierdut omenia din sisteme. (…) Fără Moș Crăciun nu se poate”.

Părintele Constantin Necula, mai spune, potrivit Agerpres, că „nu este dezamăgit de politicieni pentru că nu s-a amăgit niciodată, dar este trist pentru că poporul român a depășit starea de tranziție, îndată după ianuarie 1990 și nu a reușit să fie mai bun ca atunci”.

Păstrăm fără voia noastră amintirea unui Crăciun însângerat – cel din decembrie 1989. Au trecut 28 de ani de la Revoluție, o viață de om.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în care arată că în 1989 românii au cerut „Jos comunismul!”, iar acest strigăt se aude și în prezent, fiind un semnal dat politicienilor care dovedesc în aceste zile că „nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”.

„«În 1989, românii au cerut în stradă «Jos comunismul!». Astăzi, se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât, dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituțiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean», a scris președintele Iohannis pe Facebook, arată Agerpres.

Senatorii și deputații s-au reunit azi într-o ședință solemnă, dedicată împlinirii a 28 de ani de la Revoluția din 1989.

În finalul Revistei, scriem despre un act de normalitate: redenumirea Parcului Herăstrău din București în Parcul Regele Mihai.

„Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, marți, propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de schimbare a numelui Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai. Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marți, de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) cu 39 de voturi «pentru» și 12 abțineri. Proiectul prevede atribuirea denumirii de «Bulevardul Regele Mihai I al României» segmentului din șoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf”, scrie azi Cotidianul.

„Suntem datori să cinstim memoria unui rege tânăr care a asigurat acel suflu «altfel» într-o lume decimată de război și, ulterior, într-o lume cenușie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea Război Mondial, îi este îndatorată pentru că prin acțiunile sale, a contribuit la sfârșitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat, ci pentru viețile salvate, se arată în propunerea consilierilor PNL”, mai arată Cotidianul.

Seară frumoasă!

28 de ani de la Revoluție was last modified: decembrie 21st, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: