25.000 de flacoane de Remdesivir, pentru România, de la Comisia Europeană

4 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 175

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Războiul autorităților cu COVID-19 este departe de a se fi încheiat. Azi înregistrăm un nou record, de această dată la numărul deceselor înregistrate într-o singură zi, cauzate de noul coronavirus.

„Până astăzi, 2.480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București”, notează Știrile Transilvaniei.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, mai arată Știrile Transilvaniei.

Presa mai scrie că Uniunea Europeană dă o mână de ajutor României în lupta cu COVID-19.

„România va primi 25.157 de flacoane de Veklyry (Remdesivir) în urma contractului semnat de Comisia Europeană și farmacia producătoare a medicamentului, anunță ministerul sănătății. Remdesivir este primul medicament recomandat pentru autorizare împotriva COVID-19 din UE”, scrie Libertatea.

„Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, medicamentele vor fi livrate în trei tranșe și vor fi folosite pentru tratarea pacienților cu COVID -19, «eligibili». În prima tranșă, pe 7 august 2020, României îi vor fi repartizate 6026 flacoane de Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1200 «pacienți eligibili», respectiv 5 flacoane/pacient. În a doua tranșă, pe 11 septembrie 2020, vor fi primite alte 10336 flacoane pentru aproximativ 2067 pacienti eligibili, În fine, în a treia tranșă, pe 9 octombrie 2020, României îi vor fi repartizate alte 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 pacienti eligibili. Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile. Astfel, potrivit ministerului sănătății, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania”, relatează Libertatea.

În PSD, principalul partid din Parlament, se vorbește tot mai des despre amânarea alegerilor din cauza pandemiei. Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că alegerile ar trebui amânate până în luna martie.

„Populația este îngrijorată. Ne trebuie moarte pentru voturi? (…) Ar fi rational ca alegerile din 27 septembrie să se amâne. (…) Cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale și parlamentare”, a declarat Vasile Dîncu la emisunea „Marius Tucă Show”, scrie Cotidianul.

Conștienți de faptul că strângerea de semnături implică niște riscuri, în vreme de pandemie, USR a trecut la strângerea de semnături în mediul online.

„Reprezentanții Alianței USR-PLUS au anunțat că de marți vor începe strângerea de semnături de susținere online, printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorala Permanentă (AEP). Decizia de a apela și la această metodă vine în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere în România”, relatează News.ro.

Forumul Judecătorilor din România a transmis, marți, că sediile instanțelor de judecată au devenit focare de răspândire a virusului și solicită autorităților luarea urgentă a unor măsuri legislative, în scopul prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv prin restrângerea fazei orale în cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești.

„Forumul Judecătorilor din România a constatat că sediile instanțelor de judecată au devenit deja focare de răspândire a virusului SARS-CoV-2, existând cazuri numeroase în foarte multe dintre instanțele mari din municipiile importante ale țării. Acest fapt a determinat închiderea temporară a unor instanțe și amânarea judecării unor dosare”, a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, Forumul Judecătorilor din România, scrie News.ro.

„În atare condiții, este absolut necesară digitalizarea extinsă a instanțelor de judecată, comunicarea actelor de procedură urmând a fi efectuată exclusiv pe cale electronică, dar și adoptarea cu rapiditate a unui act normativ în vederea stabilirii unor reguli privind judecata prin videoconferință, precum și a restrângerii fazei orale în anumite pricini judiciare. În dosarele (cel puțin în materie civilă lato sensu) în care părțile consimt ca soluționarea să se facă fără citarea părților, pe baza înscrisurilor existente la dosar și a probelor deja propuse, instanța judecătorească ar aprecia cu privire necesitatea existenței fazei orale. Forumul Judecătorilor din România reiterează faptul că Guvernul și  Parlamentul României vor trebui să aibă rol activ și să propună/reglementeze rapid o soluție care să permită judecata a sute de mii de cauze de pe rolul instanțelor, fără dezbateri orale, atât în prima instanță, cât și în căile de atac, în condițiile respectării drepturilor și libertăților fundamentale și al jurisprudenței relevante a Curții Europene a Drepturilor Omului”, au mai transmis magistrații, arată News.ro.

 Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
25.000 de flacoane de Remdesivir, pentru România, de la Comisia Europeană was last modified: august 4th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter