23 de candidaţi la Preşedinţia României

3 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 648
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat, ieri demisia de la conducerea Senatului. Și tot ieri, premierul Viorica Dăncilă, a declaratcă social-democrații au decis să susțină candidatura lui Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, pentru că postul ar fi aparținut ALDE.

„Am ajuns în această funcție, trebuie să dau o explicație, în această postură de prestigiu, din partea unei alianțe politice și mi se pare firesc să mă despart de această funcție odată ce respectivă alianță și-a încheiat existența. Din respect fac acest lucru pentru democrație, pentru normele statului de drept și nu în ultimul rând și în numele bunului simț”, a spus Tăriceanu, scrie News.ro.

„Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu este susținut de PSD pentru funcția de președinte al Senatului, după o decizie luată de social-democrați în acest sens. (…) Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că social-democrații au decis să susțină candidatura lui Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului pentru că postul a fost al acestui partid. «Am vrut să arătăm că suntem corecți până la capăt», a spus Dăncilă”, relatează News.ro.

Presa notează și declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la susținerea lui Teodor Meleșcanu la funcția de președinte al Senatului di partea grupului PSD.

„Mărturisesc că ceea ce s-a întâmplat astăzi la Senat a creat o bulversare totală a Parlamentului. La ora actuală ne punem întrebarea cu cine trebuie să stăm de vorbă la ALDE, dacă președintele partidului habar n-avea că Meleșcanu, care este vicepreședinte al partidului, este candidat pe locul lui după ce și-a dat demisia (…). Se pare că unii, pe măsură ce avansează în vârstă, încep să dea în mintea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, la postul B1TV, notează Agerpres.

„Referitor la atitudinea unor reprezentanți ai Pro România sau ALDE care ar susține, în urma unor negocieri, actualul Guvern, liderul PNL a afirmat că aceștia trebuie să se decidă dacă sunt “cu Guvernul sau cu opoziția”, mai scrie Agerpres.

USR consideră că propunerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului este inacceptabilă.

 „USR consideră că propunerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului este inacceptabilă. Reprezintă un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai 2019, au stat ore întregi la coadă ca să voteze”, se arată într-un comunicat al USR, citat de News.ro.

Dincolo de bătălia din Parlament pentru funcția de președinte al Senatului, lupta pentru președinția României continua, tot mai mulți politicieni anunțându-și intenția de a candida.

„Anul acesta, postul de președinte al României este mai vizat ca niciodată, nu mai puțin de 23 de candidați disputându-și funcția supremă în stat. (…) John Ion Banu, Dan Barna, Mădălina Baroncea, Cătălin Berenghi, Ramona-Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Florin Călinescu, Miron Cozma, Claudiu Crăciun, Alexandru Cumpănașu, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Gheorghe Funar, Kelemen Hunor, Avram Iancu, Klaus Iohannis, Emanuel Onoriu, Theodor Paleologu, Florentin Pandele, Ninel Peia, Liviu Pleșioanu, Bogdan Stanoevici, Dorin Dimitrie Stoichescu”, scrie Viva.ro, care prezintă candidații mai puțin cunoscuți de marelui public.

„În două-trei săptămâni vom începe eliberarea voucherelor pentru achiziționarea de tehnologie asistivă de către persoanele cu dizabilități”, a anunțat duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie azi Agerpres.

„Casa Națională de Sănătate decontează anumite lucruri care ajută persoanele cu dizabilități și nu vorbim doar de cărucioare cu rotile, putem achiziționa ochelari mai performanți cu cameră de luat vederi sau o proteză mai performantă. Acest proiect asigură un voucher pentru achiziționarea de tehnologie asistivă. Avem ordin de ministru în transparență decizională acum, pe care îl voi da, s-au aprobat toate manualele beneficiarului, toate procedurile, s-au terminat toate discuțiile cu Comisia Europeană, deci probabil în maximum 2-3 săptămâni vom începe să eliberăm acele vouchere. Am depus acel contract de finanțare, suntem pe final. Vom anunța public, pentru că nu vreau să îi pun pe drumuri”, a spus ministrul Marius Budăi, notează Agerpres.

În cazul „Caracal” un nou raport al Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” arată, cu probabilitate de 99,93%, că oasele găsite în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal aparțin Alexandrei Măceșanu.

„Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin. De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, se arată într-un  comunicat al DIICOT, dat luni publicității, scrie News.ro.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Ancheta procurorilor DIICOT în cazul crimelor de la Caracal înaintează, fiind identificat profilul ADN al cel puțin altor trei victime ale suspectului Gheorghe Dincă, arată azi Adevărul.

„Procurorii au prelevat în urma cercetărilor la fața locului zeci de probe biologice din casa lui Gheorghe Dincă, în principal pete de sânge, iar primele rezultatele primite de anchetatori de la specialiștii în medicină legală indică alte cel puțin trei victime ale lui Gheorghe Dincă, în afara Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Femeile sunt în viață, conform surselor Adevărul, și chiar ar fi fost audiate de către anchetatori”, scrie Adevărul.

Seară frumoasă!

23 de candidați la Președinția României was last modified: septembrie 3rd, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter