APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

25 mart. 2021
Vizualizari: 484
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Drept public. Vademecum. pentru studentii programelor de licenta din domeniile: administrarea afacerilor, economie, finante, contabilitate si management

Drept public. Vademecum. pentru studenții programelor de licență din domeniile: administrarea afacerilor, economie, finanțe, contabilitate și management

Drept public. Vademecum. pentru studenții programelor de licență din domeniile: administrarea afacerilor, economie, finanțe, contabilitate și management

Prezenta lucrare, concepută pe modelul unui vademecum, invită pe cititorii ei într-o călătorie la capătul căreia vor descoperi, esențializate, marile instituții ale dreptului public românesc.

Gândită inițial ca un suport de pregătire pentru studenții de la facultățile economice, ea își relevă semnificația pentru toți cei care sunt interesați de tainele dreptului, în general, și ale dreptului public, în particular.

Volumul de față este prima lucrare care prezintă, pentru cititorii săi, toate marile instituții politico-administrative din sfera celor trei puteri ale statului, alături de autoritățile autonome de la nivel central și de cele constituite la nivel local. Pentru stimularea înțelegerii, în lucrare se regăsesc și teme de reflecție, exerciții practice, utile tuturor celor care au nevoie și vor să înțeleagă alcătuirea dreptului public românesc.

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

 

Efectele insolventei asupra mediului economic si social din Romania in contextul globalizrii

Efectele insolvenței asupra mediului economic și social din România în contextul globalizării

Efectele insolvenței asupra mediului economic și social din România în contextul globalizării

Prin această analiză științifică profundă, autentică și sistematică, autoarea a reușit să evidențieze imaginea dreptului insolvenței, astfel cum s-a conturat și a atins stadiul de remodelare într-un context economic internațional, într-o eră a globalizării. Opțiunea autoarei pentru acest domeniu se datorează faptului că insolvența rămâne o temă controversată și de actualitate, care oferă un spectru larg de analiză, chiar și în manieră interdisciplinară, reprezentând un real interes în mediul socio-economic actual și viitor, interes extins și în context internațional (insolvența transfrontalieră).

În lucrare, autoarea reușește să surprindă și să dezvolte o teorie și o imagine diferită a fenomenului insolvenței, prin faptul că această instituție, de natură eminamente comercială, economică, gravitează acum în jurul dimensiunii sociale, care devine o condiție indispensabilă succesului viziunii europene, relansării economiei în perfect echilibru cu o societate globalizată. Dreptul insolvenței este astfel abordat dintr-o perspectivă multifațetată, integrând în mod interdisciplinar, pluridisciplinar atât dimensiunea economică, specifică acestuia, cât și dimensiunea socială, perspectivă cu care se confruntă societățile moderne și europene în special. Totodată, prezentul demers științific devine provocator și sub aspectul identificării de către autoare a gradului de compatibilitate între procedura insolvenței și alte materii de drept, bucurându-ne de o reală ,,efervescență legislativă” pe parcursul lecturării.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

 

Conferinta - Digitalizarea dreptului si administratiei publice in actualul context pandemic

Conferința – Digitalizarea dreptului și administrației publice în actualul context pandemic

Conferința – Digitalizarea dreptului și administrației publice în actualul context pandemic

Cei inițiați cunosc faptul că dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de conduită, care, într-o societate, reglementează raporturile dintre persoane (dreptul obiectiv). Termenul desemnează în egală măsură prerogativa, puterea sau facultatea recunoscută persoanelor de legea civilă (dreptul subiectiv).

De asemenea, Codul administrativ al României alocă o serie de definiții generale administrației publice (art. 5). Aceasta poate fi privită prin prisma dreptului administrativ, care cuprinde normele juridice necesare realizării unei proporționalități între utilitatea publică, interesul general și cel privat.

Astfel, prezentul volum al conferinței internaționale organizate de Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța nu reprezintă numai un ansamblu de reflecții, unele conținând critici, dar cele mai multe contribuții personale ale autorilor produse de tranziția – poate destul de bruscă – adusă de digitalizare principiilor și practicii tradiționale. După cum se poate remarca cu destulă ușurință de către orice cititor interesat, fiecare autor și-a adus contribuția în sfera teoretică, dar cel mai important, în cea practică a subiectului abordat. Or, opinia conclusivă a lucrărilor conferinței a fost una unitară: „garanția unei bune justiții” sau „dreptul la o bună administrare” sunt obligații statale care trebuie să primeze într-o societate democratică deoarece justiția și administrația publică reprezintă serviciile publice cele mai importante.

În mod circumstanțial, zilele de 15 și 16 octombrie 2020 au creat o pură simbioză între drept și administrația publică, ambele domenii având un scop științific comun: asimilarea, aplicarea (în spațiu și în timp), interpretarea, dar și perspectivele asupra actelor și faptelor juridice și administrative, sub spectrul dematerializării activităților tradiționale, prin efectul digitalizării.

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: martie 25th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: