2016 – Extraordinara ediție a Hexagonului Facultăților de Drept, desfășurată la Iași

25 apr. 2016
Vizualizari: 2312

Capitala politică, administrativă și culturală a Moldovei a fost pentru câteva zile capitala juridică a României, pe linie academică, aici desfășurându-se, între 20 și 23 aprilie, recunoscuta competiție universitară Hexagonul Facultăților de Drept.

În mod fericit, această ediție s-a derulat sub bunele auspicii pe care le-a generat recenta câștigare a poziției de rector de către domnul Tudorel Toader, fost decan al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza”. În acest context, nici nu exista alternativă pentru ca acest concurs și această ediție să nu fie unele excelent organizate. Am asistat, iată, la o repetare a situației de acum trei ani, când, în 2013, la Craiova, cu ocazia derulării Hexagonului, a fost inaugurată cea mai modernă clădire a unei facultăți de drept, și nu numai, din Romania.

Pentru a permite delegațiilor care anual sunt găzduite prin rotație de către fiecare facultate participantă răgazul necesar revenirii acasă, de câțiva ani startul concursului se dă cu o zi mai devreme, miercurea, când are loc festivitatea de deschidere, urmând a se încheia sâmbătă, ceea ce oferă oaspeților confortul întoarcerii acasă de sâmbătă, putând avea în ziua de duminică o zi de odihnă.

Cel mai longeviv concurs universitar a avut în gazdele de la Iași exponentul amfitrionului perfect, detaliile organizatorice aducând laude unanime din partea oaspeților din țară, dar și din Republica Moldova, care participă de trei ani la acest concurs cu statut de invitat. Decanul Sergiu Băieșu și-a dorit mult alăturarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Chișinău la acest concurs, iar anul viitor colegii din România au fost de acord să dea un an de răgaz pentru pregătire Facultății de Drept din Sibiu, urmând ca, în 2017, acest concurs să se desfășoare la Chișinău și, un an mai târziu, în 2018, la Sibiu. Iată cum oameni, dar și instituții creează un pod peste Prut care consolidează relații, percepții și depășește bariere pe care uneori nici politica/politicul nu le pot trece.

După deschiderea de miercuri, 20 aprilie, din Aula „Mihai Eminescu”, a urmat o a doua zi, 21 aprilie, dedicată probelor științifice, și o a treia, 22 aprilie, celor sportive. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 23 aprilie, în aceeași aulă, care se bucură de o superbă pictură intitulată „Galaxia iubirii”, semnată, în 2002, de Sabin Bălașa. Marele câștigător al acestei ediții a fost Facultatea de Drept din Craiova, care a intrat pentru prima dată în posesia trofeului rezervat locului I.

Prezenta ediție a consolidat, o dată în plus, atributele și renumele acestui concurs. Au fost reconfirmate excelența, competitivitatea, rigurozitatea, care întregesc fericit o tradiție de peste patru decenii.

Partener tradițional al Hexagonului, UNIVERSUL JURIDIC s-a transformat anul acesta într-un canal de comunicare, ce a reflectat o ediție extraordinară prin transmisii în direct, interviuri, dar și printr-o ediție specială a emisiunii LEGAL POINT. Este necesar ca excelența, renumele și atuurile acestei competiții să fie comunicate și promovate.

Felicitări gazdelor, oaspeților și, în special, studenților pe care acest concurs îi va ajuta în carieră, dar mai ales în viață!

👍Vezi și: UJ-TV și Legal Point se relochează pentru câteva zile în capitala Moldovei, la Iași, cu ocazia desfășurării Hexagonului Facultăților de Drept

Festivitatea de deschidere a Hexagonului, editia 2016

2016 – Extraordinara ediție a Hexagonului Facultăților de Drept, desfășurată la Iași was last modified: octombrie 25th, 2017 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: