19 copii și doi adulți, ucişi într-un atac dintr-o şcoală din SUA

26 mai 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 88

Deschidem Revista din această seară cu o declarație îngrijorătoare a miliardarului George Soros, făcută recent la Forumul de la Davos.

„Invazia(n.n. din Ucraina) ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască”, a declarat Soros la Davos, scrie Cotidianul.

„Cea mai bună și poate singura modalitate de a ne păstra civilizația este de a-l învinge pe Putin cât mai curând posibil. Aceasta este concluzia finală”, a mai spus George Soros, arată Cotidianul.

„Soros a spus că Putin, care spune că «operațiunea specială» din Ucraina se desfășoară conform planului și va atinge toate obiectivele Kremlinului, crede acum că invazia a fost o greșeală și se pregătește să negocieze o încetare a focului”, mai notează Cotidianul.

La Forumul Economic de la Davos, omul de afaceri, George Soros, a cerut lumii să mobilizeze toate resursele împotriva lui Putin.

„Europa pare să se îndrepte în sfârșit în direcția bună cu o integrare mai puternică între țări în fața agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Acum, în Occident trebuie să ne mobilizăm toate resursele pentru a pune capăt războiului, trebuie să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil”, a susținut George Soros, mai notează România liberă, citând surse DCNews.ro.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Portul Mariupol se redeschide pentru navele din Rusia.

„Recent, orașul Mariupol a fost ocupat în totalitate de ruși după ce ultimii apăratori ucraineni din uzina Azovstal s-au predat. Prima navă va părăsi Mariupol în următoarele zile, a anunțat un oficial pro-rus, potrivit Sky News. Declarația a fost făcută pentru agenția rusească TASS. Agenția de știri a anunțat că oficialul a mai spus că nava va transporta aproximativ 3.000 de tone de metale la Rostov pe Don, în Rusia”, scrie Cotidianul.

Presa mai notează azi o declarație a Liderului cecen, Ramzan Kadîrov, prin care amenință Polonia că va fi următoarea țintă după finalizarea războiului din Ucraina.

„Ucraina este deja o problemă închisă. Acum mă interesează Polonia. După Ucraina, dacă vom primi o comandă, vom arăta ce suntem capabili să facem în 6 secunde. Mai bine luați-vă armele (polonezii – n. red.) de la mercenari”, susține Ramzan Kadârov în înregistrarea apărută în spațiu public, citat de postul de televiziune Nexta, scrie Evenimentul Zilei.

„Amenințarea cu războiul la adresa Poloniei vine la scurtă vreme după ce același Ramzan Kadârov a pretins ca oficialii de la Varșovia să-și ceară scuze pentru incidentul în care a fost implicat ambasadorul rus în Polonia. În urmă cu câteva săptămâni, ambasadorul Serghei Andreev a fost înconjurat de mai multe persoane care protestau împotriva invaziei Rusiei în Ucraina și stropit cu cerneală roșie. S-a întâmplat într-un cimitir, unde diplomatul intenționa să depună o coroană de flori la un monument dedicate soldaților sovietici. Incidentul la care face referire liderul autoritarist al Ceceniei s-a petrecut pe 9 mai, într-un cimitir din Varșovia. (…) Ulterior, după acest incident umilitor, Rusia a cerut scuze oficiale din partea Poloniei și a amenințat cu viitoare represalii”, notează Evenimentul Zilei.

America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas.

„19 copii și doi adulți au fost uciși de un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare”, relatează Digi 24.

„Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave din ultimii ani sunt deocamdată necunoscute. S-a întâmplat într-un orășel de aproximativ 16.000 de oameni, aflat la circa 120 de kilometri de granița cu Mexic. (…)Un adolescent în vârstă de 18 ani a intrat într-o școală primară din Texas înarmat cu două puști și a deschis focul asupra copiilor. A mers din clasă în clasă. Un agent al Poliției de Frontieră, care lucra în apropiere, a auzit împușcăturile. Bărbatul a intrat în școală fără să aștepte întăriri și l-a împușcat pe atacator, care se afla în spatele unei baricade. Agentul a fost și el rănit. El a fost identificat drept Salvador Ramos, un membru al comunității. Își cumpărase armele de ziua lui. A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani. Ramos a sugerat pe rețelele de socializare că ar putea avea loc un atac la școală. Copiii ar trebui să fie atenți, a scris el”, scrie Digi 24.

Presa mai scrie azi despre vizita prințului Charles de Wales în România. Prințul Charles de Wales s-a aflat miercuri, pentru câteva ore, în București, unde s-a întâlnit cu Președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și Custodele Coroanei române, Margareta.

„Președintele Klaus Iohannis și moștenitorul Coroanei Britanice au discutat despre relațiile bilaterale și Parteneriatul strategic româno-britanic, ajutorul dat de România Ucrainei și refugiaților ucraineni, despre soluții de limitare a efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, dar și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice.(…) Despre războiul din Ucraina Prințul Charles a discutat și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. (…) Principalele preocupări ale Alteței Sale Regale au vizat, potrivit unui comunicat al Guvernului, amenințarea la adresa securității alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa și Nikolaev de către trupele ruse”, relatează Agerpres.


„O altă temă a discuțiilor cu oficialii români a constituit-o energia verde. Președintele Klaus Iohannis a discutat cu Alteța Sa Regală despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.Șeful statului a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale”
, mai scrie Agerpres.

Portugalia va impozita criptomonedele.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Portugalia intenționează să elimine o lacună juridică care împiedică în prezent impozitarea activelor virtuale și care a făcut țara deosebit de atractivă pentru investitorii în criptomonede”, a declarat ministrul portughez de Finanțe, potrivit Euronews, citată de România liberă.

„Guvernul intenționează să legifereze în această privință, nu vom menține acest vid”, a declarat Fernando Medina în cadrul unei conferințe de presă la Lisabona, scrie România liberă.

„Guvernul dorește să prezinte cât mai curând posibil un nou cadru legal care să asigure un echilibru între corectitudinea fiscală și «competitivitatea» internațională a țării, a mai adăugat Medina, scrie România liberă.

„Portugalia este în prezent una dintre puținele țări din Europa în care tranzacțiile cu criptomonede nu sunt supuse impozitării, deoarece acestea nu sunt considerate monede sau active financiare, potrivit unui aviz emis de autoritățile fiscale portugheze în 2016, care este încă în vigoare”, mai arată România liberă.

Seară liniștită!

 

 

 

 

 

19 copii și doi adulți, uciși într-un atac dintr-o școală din SUA was last modified: mai 26th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter