17 ani de la prăbuşirea turnurilor gemene din New York

11 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 798

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Astăzi se împlinesc 17 ani de la atentatele din dimineața zilei de 11 septembrie 2001, când turnurile gemene World Trade Center din New York au fost lovite, la un interval de câteva minute, de două avioane deturnate de teroriști. Presa americană face o sinteză a acțiunilor SUA împotriva terorismului, ce au urmat acelor tragice evenimente.

„După 11 septembrie 2001, Statele Unite s-au aflat în război în fiecare zi din cei 17 ani scurși de la atentate, cea mai lungă perioadă neîntreruptă din istoria americană. SUA au efectuat raiduri aeriene și au trimis trupe în șapte țări de pe glob, din Pakistan în Libia, însă niciunul din aceste conflicte nu a fost soluționat până acum și există semne că vor mai dura încă mulți ani. […] Aproape 7.000 de militari americani au fost uciși și peste 50.000 de răniți în aceste conflicte, iar sute de mii de civili au devenit victime colaterale. Criticii argumentează că Statele Unite au puține succese de lungă durată să arate în urma intervenției militare în regiunea Orientului Mijlociu, și, după cele mai multe standarde, regiunea este acum într-o stare mai gravă decât era în urmă cu 17 ani, relatează postul National Public Radio (NPR)”, scrie azi Mediafax.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Tribunalul București a amânat luni, pentru 22 octombrie, judecarea dosarului Colectiv, deoarece judecătorul care se ocupa de acest caz s-a pensionat, iar instanța nu a reușit să desemneze un alt magistrat care să preia dosarul.

„Pe 24 iulie, CSM a admis cererea de pensionare depusă de Mihail Valeriu Terceanu, judecătorul care se ocupa de dosarul Colectiv, iar, pe 31 august, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcție. Tribunalul București nu a reușit să desemneze un alt magistrat care să preia dosarul Colectiv, astfel încât procesul a fost amânat pentru data de 22 octombrie”, arată Agerpres.

Presa scrie azi că șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au trimis o scrisoare Avocatului Poporului, prin care îi solicită să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la ordonanța de urgență care reglementează conducerea interimară a Inspecției Judiciare.

„Cei șapte membri semnatari ai scrisorii consideră că există riscul ca ordonanța să fie declarată neconstituțională, «cu consecința compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistrați sau a altor tipuri de verificări și controale ce țin de competența Inspecției Judiciare». Aceștia expun mai multe motive care să susțină solicitarea, printre care și retroactivitatea ordonanței de urgență care dispune, chiar dacă aparent pentru viitor, asupra unui fapt trecut și epuizat – vacanța unor funcții de conducere – mandatele conducătorilor Inspecției Judiciare îndrituiți potrivit noii reglementări să asigure interimatul fiind expirate, la momentul intrării în vigoare ei aflându-se în situații identice cu orice inspector judiciar în funcție de execuție”, relatează Agerpres.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, anunța la începutul lunii august, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care persoanele a căror condamnare s-a pronunțat în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentințelor.

Luni seară, la Antena 3, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a revenit cu o declarație pe tema ordonanței, anunțate în august de ministrul Toader.

„«Avem în vedere acest lucru (adoptarea unei O.U.G. privind revizuirea sentințelor date în baza protocoalelor cu SRI – n.r.), însă cred că nu e suficient. Am vorbit nu o dată despre necesitatea constituirii unei comisii formate atât din experți juridici din România, cât probabil și din străinătate, pentru a consolida obiectivitatea abordărilor care trebuie să revizuiască și legislația și Codurile penale, în așa fel încât să avem siguranța că revenim la normalitate, că revenim la respectul pentru apărarea oricărui cetățean, că revenim la o justiție normală, care nu are de-a face cu practicile din trecutul mai îndepărtat. Cred că această comisie va trebui să elaboreze în cel mai scurt timp un set de recomandări pe care să le avem în vedere», a spus președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, luni seară, la Antena 3”, notează News.ro.

Casa din centrul Sibiului, pierdută în justiție de familia Iohannis, revine în atenția presei.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni seară că a cerut Uniunii Notarilor din România să facă verificări la două cabinete notariale care s-au ocupat de încheierea unor documente privind casa pierdută în instanță de familia președintelui Klaus Iohannis, unul dintre cabinetele verificate fiind cel care a încheiat actul de proprietate pe numele președintelui, iar al doilea fiind cel care a suspendat procedura prin care casa pierdută intra în posesia statului roman”, scrie News.ro.

„Am solicitat Uniunii Notarilor să facă verificări în activitatea notarială de la Sibiu. Practic, e vorba despre două cabinete notariale: cel care a făcut actul în 1999, care l-a făcut proprietar pe președinte, act care a fost ulterior invalidat de către instanța de judecată, care a fost declarat nul. Ce se întâmplă în spatele acestei neregularități, o fi fost un fals, o fi fost un uz de fals, o fi fost un abuz, eu cred că da. Numai că între timp au trecut 20 de ani și faptele notarului acela, dacă au avut caracter penal, sigur s-au prescris”, a spus ministrul Tudorel Toader, conform News.ro.

„Referindu-se la faptul că statul nu a recuperat obligațiile fiscale de la familia Iohannis, ministrul justiției a spus că acest lucru se poate face separat de chestiunea privind dreptul de proprietate și s-a întrebat de ce «statul a stat în pasivitate până acum»”, mai notează News.ro.

Seară frumoasă!

Conferintele lunii noiembrie
”
17 ani de la prăbușirea turnurilor gemene din New York was last modified: septembrie 11th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter