145 de ani. Sau despre Bucuria aniversării*

23 ian. 2020
Vizualizari: 1079

 

Aniversările sunt, pentru fiecare dintre noi, prilej de bucurie. Prilej de bilanț, de rememorări, discuții și, de ce nu, de reîntâlniri emoționante. Trăim acum un moment în care ne oglindim, ne punem alături realizările pentru a le compara cu tot ceea ce am plănuit întru început pe plan profesional. Este un altfel de plan de zbor, pe care ne dorim să-l validăm împreună.

Este o binecuvântare pentru comunitatea avocaților bănățeni să se găsească acum, într-un moment special – acela al unei aniversări care inspiră încredere și mândrie. Dar și putere. Care ne bucură, dar ne și obligă.

Mai multe generații se adună sub cupola celor 145 de ani pentru ca, timp de trei zile, să rememorăm trecutul, să cântărim prezentul și să facem proiecții pentru viitor. Facem toate acestea alături de oaspeți de primă mărime din țară și din străinătate. Care activează în mediul academic ori profesional. Care vin alături de noi din prietenie și cu prietenie.

U.N.B.R. salută, in corpore, aniversarea noastră. Este o solidaritate necesară, de care nu numai Baroul Timiș are nevoie. Toate barourile și toți avocații au nevoie să o vadă. Și mai ales să o simtă. Iar noi aici, la Timiș, o simțim deplin în aceste zile!

Consiliul Baroului Timiș a hotărât că acest moment trebuie marcat. Iar noi o facem, inclusiv în paginile acestei reviste. LEGAL MAGAZIN ne este oaspete pentru al doilea an consecutiv. Iar noi le suntem oaspeți în aceste pagini care parcurg trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Din multe puncte de vedere, momentul principal al aniversării noastre este concertul TEO MILEA, artistul a cărui muzică reprezintă emblema aniversării noastre. Este un prieten personal, dar și al Baroului. Un pianist de referință, care mărturisește și demonstrează că este îndrăgostit de Timișoara. Compozițiile și interpretarea sa curg armonios pe malurile Begăi, într-o serie minunată de acorduri care ne unesc, dar mai ales ne înalță!

Dacă aș fi unul dintre tinerii noștri colegi pe care îi primim în profesie în aceste zile, aș fi nu numai mândru. M-aș simți important și n-aș uita niciodată! M-aș simți privilegiat, conștient că sunt privilegiat. Viitorul are toate șansele să fie limpede câtă vreme îmi încep viața profesională sub un patronaj onorant și prestigios. Dincolo de jurământul clasic, rostit cu prilejul intrării in profesie, în fața unei asemenea audiențe de înaltă clasă, mi-aș face mie însumi unul: să nu dezamăgesc, să nu mă dezamăgesc. Și, din nou, să nu uit!

Având privilegiul de a fi Decan, trăiesc diferit aniversarea. Mă bucur sincer pentru solidaritatea pe care am simțit-o, acum era nevoie de ea și am găsit-o. Mă bucură prietenia (re)descoperită. Nu cea uzuală, ci aceea, sinceră. Mă entuziasmează ideile noi dezbătute. Strângerile de mână și îmbrățișările. Privirile. Gesturile. Zâmbetele. Le primesc pe toate. Le inspir adânc și pe îndelete. Și imi spun ca este o Sărbătoare care a meritat efortul, generând Bucuria prezentului.

Distinși invitați, dragi prieteni, dragi colegi – să ne bucurăm așadar! Să ne mândrim cu trecutul nostru. Să fim critici cu prezentul și optimiști în legătură cu viitorul. Și nu din alt motiv decât acela de a reuși să găsim drumul corect spre provocările viitoare!


* Acest editorial a fost publicat în nr. 28 din ianuarie 2020 al revistei LEGAL MAGAZIN, ediție de Banat, Crișana și Maramureș.

 

145 de ani. Sau despre Bucuria aniversării* was last modified: ianuarie 23rd, 2020 by Sergiu I. Stănilă

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Sergiu I. Stănilă

Sergiu I. Stănilă

Este doctor în drept, lector universitar titular în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității de Vest Timișoara, decanul Baroului Timiș și practician în insolvență.
A mai scris: