Bani, alegeri şi piraţi

31 oct. 2016
Vizualizari: 1856

Bani, alegeri și pirați

Presa de azi are în dezbatere două subiecte importante: împlinirea unui an de la tragedia din Clubul Colectiv și alegerile din Republica Moldova. Două evenimente, în care se discută, printre altele, și despre bani.

La un an de la tragicul eveniment de la Colectiv, Guvernul infomează că va asigura banii necesari tratamentelor răniților și pentru anul 2017, deși în decembrie avem alegeri parlamentare și vom avea cu siguranță un alt guvern, care poate avea noi priorități.

Familiile răniților vorbesc tot despre bani, de această dată, despre cei adunați din concertul caritabil oferit cu generozitate publicului nostru de soprana Angela Gheorghiu la Ateneul Român, imediat după tragicul eveniment.

S-au strâns atunci peste 50.000 de euro, care nu au ajuns nici azi la răniți, bani care se pare au rămas în contul societății care a vândut biletele, după cum scrie DC News, citând emisiunea  Sinteza zilei. Mai multe informații despre subiect puteți citi pe tolo.ro.

Peste Prut, în Moldova, economistul Igor Dondon, candidatul socialiștilor moldoveni, proaspăt iesit din cabina de votare, vorbește ziariștilor de la Agerpres, tot despre bani: „Românii sunt vecinii noștri. Românii sunt prietenii noștri. Românii sunt frații noștri, dacă doriți. Frați, frați, dar brânza-i pe bani!” Și, ca să fie lucrurile mai clare, le mărturisește și crezul său: „Eu niciodată nu am fost, nu sunt și nu voi fi antiromân. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice mișcări unioniste în Republica Moldova, în opinia mea, sunt în afara legii”. Q.E.D.

Schimbăm locul, schimbăm norocul! Alegeri în Moldova, dar alegeri și la noi. Și nu numai în politică. Avem alegeri în justiție,  pentru CSM.

DC News citează luju.ro și publică Rezultatele Alegerilor pentru CSM – 2016, Lista noilor membri aleși. Pe listă întâlnim magistrați cunoscuți, apreciați de colegii din justiție. Programele dumnealor mai pot fi  lecturate integral pe portalul Universul Juridic.

De la CSM mergem la Curtea de Apel București care „a respins, vineri, ca neîntemeiată, cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului educației, prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept”-  după cum notează  DC News .

Bătălia pare să nu se fi încheiat: „Decizia nu este definitivă. Separat de acest proces, Victor Ponta a depus la Curtea de Apel București o cerere de anulare a ordinului ministrului educației.”, scrie aceeași agenție.

Nu părăsim tărâmul justiției fără a aminti o informație consemnată de agenția de știri  Hot News: „Ghiță și Diaconu au venit la DNA să depună o plângere penală contra lui Dacian Cioloș pentru achiziția Cumințeniei Pământului”. Replica premierului consemnată de aceeași agenție este cât se poate de optimistă : „Să fie sănătoși!”

Mergem în stradă, acolo unde, printre celebrele urări de sezon (n.n. ce urmează fiecărui tușit de grevist) se aud scandările protestatarilor.

„Sindicaliștii din Poșta Română au încetat vineri activitatea în mai multe puncte de lucru din București și din țară, după ce negocierile cu reprezentanții companiei au eșuat miercuri seară. În capitală activitatea era întreruptă în 20 de mari oficii poștale” – anunța DC News.  Începe o  săptămână nouă și deocamdată nu știm dacă protestul poștașilor va continua. Protestele sunt cauzate de bani. Salariile mult prea mici blochează poșta.

Și tot de la bani, mai precis, de la noile tarife ale polițelor RCA pleacă și audierea de azi a conducerii ASF  în Parlament „La ora 13:00, comisiile reunite, Economică și Buget, finanțe, sunt convocate la Parlament pentru audierea conducerii ASF. La aceeași oră sunt convocate și comisiile de specialitate din Senat, după cum ne-a declarat președințele comisiei de Buget din Senat. Motivarea convocării este audierea președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu”- scrie economica.net

Aproape toate știrile de azi par să fie doar despre bani și alegeri.

Ultima stire din listă vine din îndepărtata Islandă și este, culmea tot despre bani: demisia premierului Islandei, în urma scandalului Panama Papers, și despre alegeri: organizarea de alegeri  în urma acestei demisii.

Alianța, condusă de Partidul Piraților din această țară, are potrivit primelor rezultate ale alegerilor 32 din cele 63 locuri din noul parlament islandez, deci este foarte aproape de o victorie istorică. Morala: când iese scandal din cauza banilor, vin pirații.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Bună dimineața!

Bani, alegeri și pirați was last modified: octombrie 31st, 2016 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: