Îmi doresc ca și după terminarea facultății să rămân în strânsă legătură cu ELSA

25 nov. 2016
Vizualizari: 1758
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Stăm de vorbă în a doua etapă a Maratonul Facultăților de Drept derulată la Iași, cu Lavinia Bucătaru. Lavinia, o să te rog să te prezinți.

Lavinia Bucătaru: Bună ziua, mă numesc Bucătaru Andreea Lavinia și în acest mandat ocup poziția de director IT. Mă ocup de saitul asociației, iar anul trecut am ocupat funcția de vicepreședinte marketing.

Nicolae Cîrstea: Care poziție este mai interesantă.

Lavinia Bucătaru: Categoric, cea de vicepreședinte marketing – activitatea este mult mai dinamică, responsabilitățile sunt mai mari, colaborezi cu oamenii, creezi proiecte… Clar. Ca director IT este mai mult o muncă independentă.

Nicolae Cîrstea: Ce înseamnă pentru tine ca student implicarea în ELSA România, în ELSA filiala Iași?

Lavinia Bucătaru: În principal înseamnă a ieși din zona ta de confort, a te dezvolta personal, a deveni mai organizat – domeniu în care eu nu excelez –, a ști să-ți stabilești prioritățile, să-ți așezi timpul astfel încât să te implic în ELSA, să nu-ți neglijezi responsabilitățile, dar să ai grijă și la facultate, să rămâi conectat.

Nicolae Cîrstea: Cum se întâmplă lucrurile în ELSA? Bănuiesc că lucrați mai ales ca o filială locală foarte strânsă, nu contează neapărat poziția, activitățile sunt multe. Lucrați ca echipă, vă organizați ședințele, proiectele pe care le aveți. Ești în anul IV; ai avut anterior un mandat de vicepreședinte marketing. Care este evoluția pentru viitor? Către ce crezi și cum poți contribui tu la dezvoltarea ELSA?

Lavinia Bucătaru: Îmi doresc ca și după terminarea facultății să rămân în strânsă legătură cu ELSA, la fel cum fac mulți alți membri vechi, supranumiți seniori ELSA. Sper ca dacă voi reuși să activez într-un domeniu juridic, aș vrea să merg spre barou, spre avocatură, să pot să îi ajut în orice mod. Dacă voi putea, cu mare drag voi sponsoriza asociația, voi veni la evenimente, în eventualitatea în care voi fi invitată sau pur și simplu voi încerca să țin legătura cu viitorii membri, atât ELSA cât și ai biroului local, pentru a-i ajuta, pentru a împărtăși din experiența mea în biroul local și în această asociație.

Nicolae Cîrstea: Ești în anul IV. Cu ce rămâne un student de la Iași după patru ani de facultate?

Lavinia Bucătaru: Rămâne cu foarte multe amintiri și experiențe, pe care le-am câștigat în principal în această asociație. Rămâne, bineînțeles, și cu cunoștințele, dar ele trebuie valorificate iar și iar pentru a trece de examenele astea înfricoșătoare care urmează. Deci pot spune, personal, că mă bucur că am intrat în ELSA. Peste ani, când mă voi uita înapoi, îmi voi aminti cu mai mare drag de faptul că am avut plăcerea să organizez întrunirea consiliului național ELSA România decât faptul că am luat o notă la un anumit seminar.

Nicolae Cîrstea: Care a fost cel mai dificil examen la facultate?

Lavinia Bucătaru: Toate sunt dificile, în opinia mea. Unul special pot spune că a fost cel din anul I, semestrul II, Dreptul roman, deoarece materia a fost foarte diferită, multă și complicată.

Nicolae Cîrstea: Pentru viitor, fiind în anul IV, înțeleg că ai ales drumul avocaturii. Cât de grele ți se par examenele de admitere în profesie?

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Lavinia Bucătaru: Mi se par foarte dificile, nu doar pentru că trebuie să treci de pragul acela de 70%, ci pentru că trebuie să treci de un prag de 10 puncte la toate cele 5 probe și chiar dacă ai 90 de puncte, dacă la o probă nu ai atins pragul de 10 puncte, vei pica examenul. Dar eu voi încerca și anul acesta, mai mult pentru a experimenta, a vedea ce înseamnă să participi la un asemenea examen, a trece prin emoțiile unui astfel de examen și pentru a fi mai bine pregătită la anul, eventual, dacă nu voi intra.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc Lavinia. Succes la examenele viitoare, la examenul de admitere în profesie!

Îmi doresc ca și după terminarea facultății să rămân în strânsă legătură cu ELSA was last modified: noiembrie 28th, 2016 by Lavinia Bucătaru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Lavinia Bucătaru

Lavinia Bucătaru

Este director IT în cadrul ELSA, filiala Iași.
A mai scris: