Despre sărăcie

17 nov. 2016
Vizualizari: 1812

Nici nu a fost învestit Donald Trump în funcția de președinte al SUA și deja apar primele schimbări de strategie în politica Europei.

Britanicii de la Daily Mail, citați de DC News relatează că într-o schimbare majoră, cancelarul german a sugerat că este loc pentru dezbateri în privința mișcării libere a populației, în negocierile privind părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie. De la referendumul din Regatul Unit, liderii Uniunii Europene au avertizat că regulile migraționiste în cadrul UE nu se vor schimba, insistând că trebuie acceptată mișcarea liberă a oamenilor, dacă Marea Britanie vrea să rămână pe piața liberă, ceea ce ar permite în continuare practicarea unui comerț fără tarife suplimentare.

 Germania îndulcește politica UE față de Marea Britanie, conștientă de forța economică a acestei țări, care părăsind Europa s-ar putea arunca în brațele Americii.

Europa are nevoie de Anglia pentru a nu a se trezi, într-o dimineață, ceva mai săracă.

La București, discutăm tot despre sărăcie și în ton cu aceasta, despre… căruțe. Potrivit portalului TVR: „Situație ilară în legislația românească. Potrivit unei ordonanțe a Guvernului, căruțele sunt obligate să aibă RCA. Practic, proprietarii de atelaje cu tracțiune animală sunt nevoiți să încheie o poliță prin care pot acoperi daunele provocate în caz de accident. Este o eroare materială, au reacționat oficialii Autorității de Supraveghere Financiară”.

Eroare sau nu, căruțele rămân pe drumurile publice și sunt implicate anual în sute de accidente. Căruțele ne amintesc în ce țară trăim, o Românie rurală, săracă, în care corupția înflorește la orice pas.

O Românie în care „dolarul a atins MAXIMUL istoric de 4,3 lei la casele de schimb și de 4,22 lei la cursul oficial”, după cum anunță Mediafax și în care „creșterea consumului din ultima perioadă a încurajat mai mult importurile decât producția internă, astfel că a creat locuri de muncă mai degrabă în străinătate decât în țară”, după cum anunța conducerea BNR, în deschiderea Conferinței Naționale a Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România.

O țară săracă în care oamenii vor să fie bogați, dar cu mai puțină muncă.

Hot News titrează: „Percheziții într-un dosar care vizează acordarea ilegală de certificate de revoluționar. Adrian Sanda, seful Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, ridicat și dus la audieri”.

Ziariștii de la Hot News arată cum, de fapt, stau lucrurile: Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție efectuează, miercuri, 21 de percheziții în mai multe județe, într-un dosar care vizează acordarea ilegală de certificate de revoluționar. Perchezițiile au loc atât la domiciliile persoanelor vizate, cât și la sediile unor instituții publice. Procurorii susțin că o mare parte dintre cele 3.505 persoane, care au obținut până în prezent titlul de „Luptator cu rol determinant în Revoluție” nu îndeplineau condițiile cerute de lege, avizarea acestora la Secretariatul de Stat pentru problemele revoluționarilor fiind „urmarea directă a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influență” asupra reprezentanților instituției.

România săracă, dar birocrată, România celor 102 taxe mai așteaptă.

Agerpres scrie: „Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta în 14 decembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, au declarat reprezentanți ai CCR.

Despre prețul sărăciei, despre cum ne dispar pădurile, despre eforturile justiției de a stopa acest fenomen îngrijorător aflăm din înregistrarea video a Conferinței naționale „Apărarea mediului și a fondului forestier prin dreptul penal”, pe care o putem urmări pe portalul Universul Juridic.

Chiar dacă paginile ziarelor și a agențiilor de știri sunt pline zilnic de arestări, audieri și chemări în judecată, nimeni nu prea vede bunăstarea, care ar trebui să urmeze acțiunilor anti-corupție.

La români, „Mai bine sărac, dar cinstit!” pare să fi rămas doar o vorbă… de campanie electorală.

Bună dimineața!

Despre sărăcie was last modified: noiembrie 17th, 2016 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: