Despre încredere

28 nov. 2016
Vizualizari: 1251

Fără îndoială știrea sfârșitului de săptămână a fost moartea liderului cubanez Fidel Castro. Părintele Revolutiei cubaneze, Fidel Castro, a murit vineri seara, la Havana, la vârsta de 90 de ani. Informația a fost dată de Raul, fratele lui Castro, căruia i-a predat puterea în 2006.

AFP scrie că: „Liderul maxim” a controlat cu o mâna de fier insula după revoluția din 1959 și a sfidat superputerea americană timp de peste o jumătate de secol.

Administrația cubaneză a stabilit instaurarea a nouă zile de doliu național pe întreg teritoriul statului insular, informează The Guardian, citat de  Mediafax.

La celălalt capăt al lumii, un alt lider comunist vorbește de moștenirea Castro. „Deși tovarășul Castro a murit, nobilele realizări pe care le-a lăsat moștenire vor străluci”, spune Kim Jong-un, într-un mesaj după moartea lui Fidel Castro, citat de agenția HotNews.

Rusia sovietică a susținut ani de zile regimul Castro. Președintele de azi al Rusiei capitaliste, Vladimir Putin, i-a adus un omagiu sâmbată fostului lider cubanez Fidel Castro, spunând ca acesta a fost „un simbol al unei epoci”, se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

A mai dispărut un simbol al epocii comuniste. În America, cubanezii au sărbătorit cu șampanie în stradă dispariția lui Castro. Se vor întoarce cubabezii acasă după atâți ani de exil? Cine știe ce va urma. Știrea este despre încrederea unor oameni într-un sistem utopic, dar care a funcționat.

Actualitatea românească este, la început de săptămână, dominată de declarațiile ministrului justiției, Raluca Prună, în cadrul unui interviu acordat pentru Digi 24, precum și de pregătirile care se fac în capitală pentru sărbătorirea Zilei Naționale.

Ministrul justiției a răspuns la întrebări care au adus în discuție chestiuni sensibile ale activității justiției. Ministrul constată cu amărăciune că a scăzut calitatea învățământului românesc, că este foarte greu să selectezi personal pentru ministerul justiție, în timp ce doctoratele curg pe bandă rulantă. „Eu cred că suntem într-o țară, suntem într-o societate care trebuie să se întrebe ce anume vrea să facă. Pe de-o parte, avem foarte, foarte mulți doctori, avem un nivel foarte mare de lucrări așa-zis științifice scrise într-un mediu penitenciar despre care cu toții recunoaștem că are condiții precare. Pe de altă parte, iată, noi am dat un examen la ministerul justiției și vă spun foarte sincer că este foarte greu să poți să selectezi pe cineva. Deci, calitatea învățământului în România pe de o parte scade, pe de altă parte avem nenumărați doctori, cu pretenția de a scrie lucrări cu caracter științific. Eu am încercat să abrog această prevedere. Rămân la părerea că nu este locul cercetării științifice în penitenciar”, a spus ministrul Raluca Prună, la Digi 24.

Este clar că învățământul are nevoie de o schimbare.

Se vorbește mult în societatea românească de onestitate. Să fie doar un cuvânt cheie din campania electorală?

Are nevoie învățământul românesc de onestitate?

În ziua în care unele lucrări de doctorat nu vor mai fi compilații din lucrările unor colegi sau profesori, cu siguranță vom putea vorbi de un învățământ românesc sănătos.

În aceea zi, vom ști că viața noastră e în mâini bune.

Onestitatea definită în DEX prin cinste, corectitudine, este calea spre reconstruirea încrederii de care are nevoie societatea românească.

Vine 1 decembrie, vine o zi importantă pentru toți cei care simt românește.

Este o sărbătoare a întregii națiuni, a tuturor.

Anul acesta va fi o sărbătoare cu vehicule militare. Peste 3.000 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI, alături de peste 250 de vehicule militare și 50 de aeronave, au participat, duminică, la repetiția generală pentru parada de Ziua Națională, organizată, din nou, la Arcul de Triumf după ce, în ultimii doi ani ceremoniile au fost mutate în Piața Constituției din cauza lucrărilor, transmite News.ro.

Sărbătorim 1 decembrie poate mai îngrijorați și mai dezbinați ca în alți ani.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Oare mai putem reconstrui încrederea?

Bună dimineața!

Despre încredere was last modified: noiembrie 27th, 2016 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: