[Judecătorii selectați] CSM selectează şase judecători români specializați în dreptul familiei în vederea participării la un schimb de bune practici – Norvegia, 6-8 iunie 2016

21 apr. 2016
Vizualizari: 2838

Despre

  • Dublarea locurilor disponibile
  • Judecătorii selectați
  • Lista de rezervă
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 21 aprilie 2016: Judecătorii selectați

Până la data limită de înscriere, au fost înregistrate 20 de candidaturi. O candidatură nu a întrunit criteriile minimale de selecție, fiind declarate admise 19 candidaturi.

Ca urmare a modificărilor ulterioare înregistrate în implementarea proiectului, numărul judecătorilor români a fost dublat, urmând a fi astfel selectați pentru a participa la vizita de studiu 12 magistrați români.

Au fost avute în vedere următoarele criterii de selecție, specificate în anunțul publicat pe pagina de internet a CSM specializarea în dreptul familiei, cu atribuții în cauzele transfrontaliere privind responsabilitatea parentală (încredințarea minorului, dreptul la vizită, măsuri pentru protejarea copiilor care se află în situații dificile, etc), relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută; posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la vizita de studiu, precum și cunoașterea temeinică a limbii engleze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În urma evaluării dosarelor de candidatură, au fost selectate următoarele persoane (în ordine alfabetică):

NumeInstanță
Simona BACȘINCurtea de Apel Galați
Mădălina BANOTIJudecătoria Constanța
Aurelian CADEACurtea de Apel Craiova
Cosmin DIJMĂRESCUTribunalul Dolj
Andrei IACUBATribunalul pentru minori și familie Brașov
Ioan ILIEȘ NEAMȚJudecătoria Baia Mare
Mihaela KOLARITZJudecătoria Galați
Rebecca Silvia LUCHIANJudecătoria Sectorului 5 București
Andreea MATEESCUTribunalul București
Alina Maria NECULAIJudecătoria Botoșani
Ana Maria NICOLCESCUTribunalul Gorj
Cristian PUPCurtea de Apel Timișoara

A fost de asemenea stabilită o listă de rezervă, pentru eventualitatea în care unul din judecătorii selectați nu vor putea participa la vizita de studiu, respectiv (în ordine alfabetică):

NumeInstanță
Crina CAPOTATribunalul Satu Mare
Daniel MIRĂUȚĂTribunalul Iași
Ionica NINUTribunalul București
Oana Viviana ROBUJudecătoria Bălcești
Monica VADANACurtea de Apel Bacău

În perioada imediat următoare, judecătorii care au fost selectați pentru a participa la vizita de studiu, vor primi prin corespondență electronică toate detaliile aferente deplasării.

Persoana de contact din partea Consiliului Superior al Magistraturii este doamna Călina GHIȚULESCU, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, email: calina.ghitulescu@csm1909.ro, telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44.


În cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 CSM implementează, în parteneriat cu Administrația Instanțelor din Norvegia, proiectul „Mecanisme juridice de protecție a minorului în cauzele transfrontaliere”, finanțat prin fondul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivelul programului RO 24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”.

În cadrul proiectului, în perioada 6-8 iunie 2016 se va organiza la Oslo (Norvegia) o vizită de studiu, în cadrul căreia șase judecători români vor vizita instanțele și alte instituții cu atribuții în domeniul protecției copilului, pentru a urmări procedurile de investigare a cauzelor cu minori și măsurile adoptate în interesul acestora.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea cunoștințelor magistraților români și norvegieni cu privire la instrumentele de cooperare judiciară existente pentru statele membre și non-membre ale Uniunii Europene, cu accent pe recunoașterea hotărârilor judecătorești în cauzele transfrontaliere privind responsabilitatea parentală (încredințarea minorului, dreptul la vizită, măsuri pentru protejarea copiilor care se află în situații dificile), precum și schimbul de bune practici cu privire la principiile ce guvernează sistemele de protecție a copiilor în Norvegia și România, precum și consecințele în recunoașterea și aplicarea hotărârilor judecătorești străine în domeniul responsabilității parentale.

Profilul candidatului: judecători specializați în dreptul familiei, cu atribuții în cauzele transfrontaliere privind responsabilitatea parentală (încredințarea minorului, dreptul la vizită, măsuri pentru protejarea copiilor care se află în situații dificile etc).

Limba de lucru este limba engleză, fiind necesară cunoașterea acestei limbi străine la nivel avansat.

Participanții selectați au obligația de a redacta, individual, un raport privind vizita de studiu, cu descrierea activităților la care au luat parte în timpul vizitei de studiu, chestiunile de drept discutate, soluțiile și bunele practici identificate pentru îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului în România, precum și recomandări pentru proiecte viitoare în domeniu.

Costurile de transport, cazare, diurnă și asigurare medicală pentru participanții selectați vor fi suportate din bugetul proiectului.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Judecătorii interesați să se înscrie sunt rugați să depună o scrisoare de intenție, însoțită de următoarele documente:

  • formular de înscriere completat;
  • CV complet, atât în limba română, cât și în limba engleză;
  • dovadă de competență lingvistică – limba engleză (cel puțin nivelul B2, Common European Framework – se acceptă orice document din care să reiasă nivelul de cunoaștere al limbii engleze).

CSM va efectua selecția inițială a candidaților în funcție de următoarele criterii: relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută; posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la vizita de studiu, precum și cunoașterea temeinică a limbii engleze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat (în acest sens, este posibilă organizarea unui interviu telefonic).

Participanții selectați vor primi la adresele de e-mail indicate, în timp util, informațiile detaliate privind organizarea vizitei de studiu.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită, în format electronic, până la data de 26 februarie 2016, documentele menționate mai sus, în atenția doamnei Călina Ghițulescu, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, email: calina.ghitulescu@csm1909.ro, telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44.

Sursa informației este CSM (www.csm1909.ro).

[Judecătorii selectați] CSM selectează șase judecători români specializați în dreptul familiei în vederea participării la un schimb de bune practici – Norvegia, 6-8 iunie 2016 was last modified: aprilie 21st, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: