Invitaţie la conferinţa naţională „Executarea silită de la teorie la practică” – Iași

2785       0

Invitație la cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale

„Executarea silită de la teorie la practică”

 

 

Acreditare INPPA: 10 puncte de pregătire profesională continuă

Acreditare INPPI: 4 puncte de pregătire profesională continuă

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Adresează întrebări lectorilor

Pe baza experienței acumulate în edițiile precedente ale conferinței, și de această dată oferim participanților posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței.

Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 12 octombrie. Puteți folosi formularul de mai sus sau adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro.

Conferința se va desfășura conform urmatorului program:

9.00 – 9.15 – Deschiderea conferinței.
9.15 – 9.45 – Avocat dr. Nicolae-Horia Țiț, asist. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași
• Investirea cu formulă executorie a Antecontractului de vânzare-cumpărare.
9.45 – 10.15 – Avocat Gabriela Pădurariu, Baroul Iași, Arbitru judiciar – Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iași, Mediator – Corpul profesional al mediatorilor din județul Iași
• Executarea (benevolă și silită) a sultei. Termen de prescripție. Radiere din CF.
10.15 – 11.15 – Jud. dr. Ioan Gârbuleț – Inspector, Inspecția Judiciară din cadrul CSM
• Preluarea bunurilor mobile si imobile in contul creantei. Aspecte teoretice si practice.
11.15 – 11.30 – Pauză de cafea.
11.30 – 12.00 – Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, membru al Comisiilor de elaborare a noului Cod civil, precum și a legilor de punere în aplicare a noului Cod civil și a noului Cod de procedură civilă.
• Urmărirea imobilelor grevate de (alte) drepturi reale.
12.00 – 12.30 – Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, membru al Comisiilor de elaborare a noului Cod civil, precum și a legilor de punere în aplicare a noului Cod civil și a noului Cod de procedură civilă.
– Jud. Andreea Tabacu, conf. univ. dr. la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea din Pitești.
• Vânzarea pe calea executării silite a autorizației de funcționare a unei farmacii.
12.30 – 13.30 – Jud. Andreea Tabacu, conf. univ. dr. la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea din Pitești.
• Efectele deschiderii procedurii insolvenței prevăzute de Legea nr. 85/2014 asupra actelor de executare întocmite sau, după caz, efectuate la data deschiderii procedurii sau cel târziu la data opozabilității acestei proceduri, caz de încetare a executării silite pe cale de excepție.
• Comunicarea actelor de procedură persoanelor cu dizabilități.
13.30 – 14.30 – Pauză de masă
14.30 – 15.30 – Jud. dr. Ioan Gârbuleț – Inspector, Inspecția Judiciară din cadrul CSM
• Punerea in posesie a imobilului în baza actului de adjudecare.
15.30 – 16.30 – Executor judecătoresc conf. univ. dr. Eugen Hurubă, Director Revista Română de Executare Silită.
• Urmărirea bunului mobil înscris în AEGRM. Radierea sarcinilor.
• Adjudecarea unui imobil, în situația în care după ce „falsul adjudecatar” nu a depus prețul imobilului în termenul de 30 de zile, însă se prezintă la noul termen de licitație, pentru a plăti prețul oferit inițial și pentru a fi declarat adjutecatar. Va fi declarat adjudecatar al imobilului „falsul adjudecatar”, fără a se mai ține termenul de licitație sau se va organiza noul termen de licitație și în urma acestuia va fi declarat adjutecatarul?
• Concursul dintre creditori (creditorul urmăritor vs. creditorul intervenient (ipotecar)) în cazul urmării imobiliare : creditorul urmăritor dorește vânzarea imobilului, iar creditorul intervenient (ipotecar) dorește suspendarea sau să nu se realizeze vânzarea sub un anumit preț, iar în caz contrar suspendarea executării (ex: pentru a evita scăderea prețului la 50%). Care dintre cei doi creditori primează ?
• În cazul ofertei reală urmată de consemnațiune, actul ce trebuie emis de executorul judecătoresc având în vedere dispozițiile art. 174 lit. b) din OG 700/2014 (care prevede emiterea unei încheieri definitive) vs. dispozițiile art. 1010 Cod Procedură Civilă (care prevede emiterea unei încheieri ce poate fi anulată în termen de 15 zile)? În practică OCPI respinge cererea de radiere a sultei ce are la baza încheierea emisă în conformitate cu art. 1010 Cod Procedura Civilă, solicitând încheierea definitivă emisa de executorul judecătoresc, pentru care însă nu exista temei legal de a fi emisă. • Care este procedura de urmărire silită a bunurilor imobile întabulate în Cartea Funciară, însă pe care se află construcții fără autorizație, neîntabulate în Cartea Funciară (ex: teren întabulat în Cartea Funciară pe care se află amplasată o construcție fără autorizație de construcție sau Teren +casa de locuit întabulate în Cartea Funciară și construcție-anexă – fără autorizație de construcție și neîntabulată în Cartea Funciară). Este necesară întabularea și acestor construcții pentru a putea fi urmărite?

ÎNSCRIERI

Atenție! Locuri limitate! Participarea este gratuită pentru toți executorii judecătorești membri CEJ IAȘI, având în vedere că taxa este achitată integral de către CEJ Iași

Pachet de bază – taxa este de 250 de lei și cuprinde:

  1. • Mapa evenimentului și diploma de participare;
  2. • Un exemplar al lucrării „Noul cod de procedură civilă republicat” (legislație ad litteram);
  3. • Un exemplar al lucrării „Noul cod al insolvenței și Insolvența persoanelor fizice” (legislație ad litteram);
  4. • Pauzele de cafea și pauza de masă;

Pachet Premium – taxa este de 400 de lei și cuprinde:

  1. • Pachetul de bază;
  2. • Una dintre cărțile de mai jos, la alegere:
  3. • Pauzele de cafea și pauza de masă;

Pentru STAGIARII URMĂTOARELOR PROFESII: avocați, executori judecătorești, practicieni în insolvență, consilieri juridici, studenți sau masteranzi, organizatorii oferă o reducere specială de 100 de lei din taxa aleasă.

Pentru a beneficia de această reducere, alături de dovada plății, participantul va transmite pe adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro și o dovadă care atestă calitatea acestuia.

Toți participanții la conferință vor beneficia de reduceri de până la 50% la standul de carte al Editurii Universul Juridic.

Înscrierile se pot face până vineri, 16 octombrie, în contul Editurii Universul Juridic – RO83BACX0000001075112000, deschis la Unicredit Țiriac Bank, Sucursala Pompei, CUI RO13811527, cu mențiunea ordinului de plată TAXĂ CONFERINȚĂ RRES 2015.

Înregistrarea va fi confirmată numai după transmiterea prin e-mail (conferintele@universuljuridic.ro) a dovezii de plată a taxei. 

Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0733.674.555 sau la adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro.

Pentru participanții care doresc cazare la Hotel Unirea, prețul pentru o cameră single este de 200 lei, iar pentru o cameră dublă prețul este de 236 lei. Pentru a beneficia de această ofertă, rezervările se pot face la adresa de e-mail ioana.plesca ioana.plesca [at] hotelunirea.ro, în atenția doamnei Ioana Pleșca.

Invitație la conferința națională „Executarea silită de la teorie la practică” – Iași was last modified: octombrie 14th, 2015 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: