Conferinţă interactivă la Baroul Bihor pe probleme punctuale de aplicare a noilor coduri

3746       0

Baroul Bihor a deschis în mod tradițional anul, organizând sâmbătă, 23 ianuarie 2016, prima conferință INPPA din 2016. Avocați și magistrați bihoreni, dar și colegi avocați din barourile Arad, Baia-Mare, Satu-Mare, Sălaj au revenit în frumoasa sala de evenimente a hotelului RAMADA din Oradea pentru întâlnirea anuală cu specialiștii dreptului civil și penal. 280 de avocați au audiat temele interesante propuse spre dezbatere și au interacționat cu specialiștii, clarificându-și diversele aspecte întâlnite în activitatea profesională. Conferința a fost deschisă de decanul Baroului Bihor, care a mulțumit colegilor prezenți din barourile învecinate și a subliniat oportunitatea organizării acestei întâlniri din perspectiva depășirii momentului lansării noilor coduri.

În prima parte a evenimentului au fost abordate probleme punctuale de aplicare în practică a Codului civil și a Codului de procedură civilă. Dezbaterile au fost deschise de directorul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, av. conf. dr. Traian Briciu, vicepreședinte al UNBR, cu o primă temă: Taxele judiciare de timbru.

Alături de av. conf. dr. Traian Briciu au răspuns întrebărilor colegilor avocați din sală avocatul dr. Claudiu Dinu (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, lector INPPA) și executorul judecătoresc Bogdan Dumitrache (formator la Institutul Național al Magistraturii, membru în Comisiile de elaborare a proiectului Noului Cod civil și al Noului Cod de procedură civilă), avocatul dr. Mircea Ursuța (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, membru în Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, lector INPPA).

Tot în prima parte a conferinței, Editura Universul Juridic, partener al evenimentului, prin reprezentantul acesteia – vicepreședintele Dan Mărculescu, a oferit Baroului Bihor, prin decanul acestuia, avocatul Cristian Domocoș, o Diplomă de excelență pentru constanță în organizarea de conferințe de cel mai înalt nivel, în slujba avocaților bihoreni cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființarea Editurii Universul Juridic.

Partea a doua a evenimentului a fost consacrată dezbaterilor pe chestiuni punctuale de aplicare a codurilor penal și de procedură penală. Au răspuns întrebărilor participanților: judecătorul dr. Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea (formator la Institutul Național al Magistraturii, membru în Comisiile de elaborare a proiectului Noului Cod penal și al Noului Cod de procedură penală) și avocații dr. Mihai Adrian Hotca (prof. univ. dr. și Decan al Facultății de Științe Sociale și Administrative a Universității „Nicolae Titulescu” din București, membru în Comisia de elaborare a proiectului legii de punere în aplicare a Codului penal, lector INPPA) și dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte al UNBR (lect. univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, lector INPPA, prodecan al Baroului București).

La finalul conferinței, decanul Baroului Bihor, avocatul Cristian Domocoș a propus ca viitoarea conferință să fie consacrată temelor de drept fiscal.

Partener tradițional al acestui eveniment, Editura Universul Juridic a pus la dispoziția participanților și un stand generos de carte, cu titluri de referință, dar și cu noutăți legislative la prețuri speciale.

Numărul mare de participanți și întrebările interesante venite din sală au contribuit la succesul evenimentului.

Despre reușita evenimentului ne-a vorbit la finalul zilei decanul Baroului Bihor, av. Cristian Domocoș: „A fost o întâlnire eficientă, feedbackul colegilor, dar și al lectorilor, a fost pozitiv, a existat chiar o conexiune mentală între participanți, una peste alta mă declar mulțumit”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Întâlnirea profesională de la Oradea a fost apreciată și de avocatul dr. Petruț Ciobanu în dubla sa calitate de vicepreședinte al UNBR, dar și de prodecan al Baroului București: „Cred că a fost o conferință interactivă care și-a atins obiectivul, au fost foarte mulți colegi avocați interesați de aspectele tehnice din procedura penală. Am observat că sunt extrem de interesați de noile modificări ale legislației și în general a fost o atmosferă plăcută, de lucru, pe care îmi doresc să o întâlnesc și la o viitoare conferință. Baroul Bihor are o tradiție, organizează an de an astfel de conferințe și cred că este un exemplu care ar putea fi urmat și de alte barouri mai mici sau mai mari din țară”.

Conferință interactivă la Baroul Bihor pe probleme punctuale de aplicare a noilor coduri was last modified: ianuarie 29th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: