[UPDATE: Rezultatele testării psihologice a candidaţilor pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate] Admitere INM 2017

11 ian. 2018
41.853 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 ianuarie 2018: Rezultatele testării psihologice a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concursul de admitere la INM, organizat în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017

Potrivit unui anunț din data de 11 ianuarie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității rezultatele obținute la testarea psihologică de către candidații declarați admiși la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017, pentru care s-a decis continuarea procedurii.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tabelul aferent rezultatelor obținute de către candidații pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concurs, astfel cum a fost publicat de către INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/01/Tabel-rezultate-testare-psihologica-pt-candidatii-pt-care-s-a-decis-continuarea-procedurii-11.01.18.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 10 ianuarie 2018: Programarea pentru examinarea medicală a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017

Potrivit unui anunț din data de 10 ianuarie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detaliile privind programarea pentru examinarea medicală a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017.

Astfel, examinarea medicală va avea loc la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justiției, cu sediul în București, str. Nerva Traian nr. 6, BI. M39, sector 3, începând cu ora 8.00, a jeune (abținere de la consumul de alimente sau băuturi în dimineața examinării; este permis consumul de apă plată).

Totodată, candidații vor prezenta o copie după cartea de identitate și o adeverință de la medicul de familie din care să rezulte dacă sunt sau nu în evidență cu boli cronice, precum și o probă recoltată din urina de dimineață într-un urocultor steril.

Costul investigațiilor medicale este de 388 RON. Pentru candidații cu boli cronice nu se va întrerupe tratamentul.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul respectivului anunț, astfel cum a fost publicat de către INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/01/Anunt-programare-la-examinare-medicala-cand.-pt-care-s-a-aprobat-continuarea-proced.pt-ocuparea-locurilor-ramase-neocupate-la-concurs-10.01.18.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 27 decembrie 2017: Desfășurarea testării psihologice a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concursul de admitere la INM, organizat în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017

Potrivit unui anunțInstitutul Național al Magistraturii a dat publicității detaliile privind desfășurarea testării psihologice a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate la concursul de admitere la INM, organizat în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017.

Astfel, testarea psihologică constă în aplicarea unui test scris și a unui interviu.

Aplicarea testului scris va avea loc la data de 10 ianuarie 2018, începând cu ora 9.00, la Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul în București, Calea Plevnei nr. 139, sector 6.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Accesul candidaților se va face pe baza unui act de identitate (carte de identitate sau pașaport), între orele 8.45-9.00.

Interviul va avea loc la data de 10 ianuarie 2018, în ordinea alfabetică a candidaților – după susținerea testului scris – la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa informației


Update 22 decembrie 2017: Detalii privind modalitatea de desfășurare a seminariilor în prima săptămână de studiu din anul 2018, aferente materiei Dreptul Uniunii Europene

Potrivit unui anunț în atenția auditorilor de anul I, promoția 2018-2020, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii privind modalitatea de desfășurare a seminariilor în prima săptămână de studiu din anul 2018, aferente materiei Dreptul Uniunii Europene.

Astfel, pentru reîmprospătarea cunoștințelor în materie și în vederea desfășurării în condiții optime a seminariilor de dreptul Uniunii Europene care se vor desfășura în prima săptămână de studiu din anul 2018 (respectiv 8-12 ianuarie), Catedra de dreptul Uniunii Europene pune la dispoziția auditorilor de justiție prima parte a Manualului de dreptul Uniunii Europene – aspecte generale.

Studierea acestei părți a Manualului va oferi posibilitatea auditorilor de a participa la dezbateri, pornind de la o bază comună și de identifica aspectele care necesită lămuriri suplimentare în cadrul seminariilor.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta prima parte a Manualului de dreptul Uniunii Europene aici.

Sursa informației


Update 20 decembrie 2017: Deschiderea anului de formare pentru auditorii de justiție de anul I. Soluționarea cererilor de cazare în căminul INM

Potrivit unui anunț din data de 19 decembrie 2017, Institutul Național al Magistraturii aduce la cunoștința auditorilor de justiție de anul I detaliile privind deschiderea anului de formare.

Astfel, deschiderea anului de formare pentru auditorii de justiție care urmează să înceapă anul I de studiu în cadrul INM va avea loc la data de 8 ianuarie 2018, ora 08.30, în Aula INM (etaj I) din Bd. Regina Elisabeta nr. 53, Sector 5, București.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Institutul Național al Magistraturii adresează participanților rugămintea de a se prezenta la sediul INM (Aula etaj I), cel târziu la ora 08.15.

Totodată, INM aduce la cunoștința auditorilor de justiție de anul I că toate solicitările de cazare primite (și pentru care s-a comunicat confirmarea de primire, potrivit precizărilor din anunțul inițial) au fost soluționate favorabil, astfel că fiecărui solicitant urmează a i se atribui, în consecință, un loc în cămin.

Auditorii de justiție cărora li s-a atribuit un loc de cazare în căminul INM vor fi informați cu privire la repartizarea efectivă pe camere, prin intermediul poștei electronice, până cel mai târziu vineri, 22 decembrie 2017. Se va urmări, pe cât posibil, respectarea opțiunilor exprimate deja în procedura de înscriere.

Sursa informației


Update 7 decembrie 2017: Procedura de atribuire a locurilor de cazare în căminul INM – anul I

Potrivit unui anunț din data de 5 decembrie 2017, Institutul Național al Magistraturii pune la dispoziția auditorilor de justiție de anul I un număr de 55 de locuri de cazare în căminul INM.

În acest sens, procedura de atribuire a locurilor de cazare se va derula exclusiv prin e-mail.

Auditorii de justiție interesați de obținerea unui loc în cămin sunt rugați să trimită un mesaj la adresa andra.ghebri@inm-lex.ro, până la data de 13 decembrie 2017, ora 14.00.

Mesajul trebuie să conțină următoarele:
– în titlu: numele și prenumele;
– în conținut: adresa de domiciliu; poziția în clasamentul aferent concursului de admitere la INM 2017; eventuale preferințe de cazare cu alți auditori de justiție de anul I sau II; o mențiune în cazul în care auditorul de justiție interesat este căsătorit/ă cu un alt auditor de anul I sau II.

Cererea nu trebuie să fie trimisă sub forma unui atașament în format Word, Pdf etc.

Nu este necesară trimiterea altui document ori îndeplinirea altei formalități.

Auditorii de justiție interesați vor primi un mesaj electronic de confirmare a primirii solicitării. În situația în care aceștia nu au primit un astfel de mesaj de confirmare până în ziua de 13 decembrie 2017, auditorii sunt rugați să comunice telefonic acest aspect, la numărul 021/407.62.50.

Modalitatea de soluționare a cererii va fi adusă la cunoștința acestora în perioada 18-21 decembrie 2017.

Atribuirea locurilor se face sub rezerva validării candidaților admiși de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Locurile vor fi atribuite auditorilor de justiție care nu au locuință proprietate personală, domiciliul sau reședința în București, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în INM.

Obținerea unui loc de cazare fără a locui efectiv în camera atribuită va atrage aplicarea sancțiunii excluderii din cămin pentru toate persoanele implicate din camera respectivă, precum și, în funcție de situație, a altor sancțiuni din cele prevăzute de Regulamentul INM.

În funcție de numărul solicitărilor, este posibil ca auditorii de justiție să fie repartizați în cameră împreună cu colegi din anul II.

Cazarea va fi efectuată de către doamna administrator Elisabeta Mirea, elisabeta.mirea@inm-lex.ro, care poate fi contactată pentru orice problemă practică.

Informații despre cămin

Pentru a lua o decizie informată în legătură cu depunerea unei cereri de a locui în cămin pe durata anului de formare, INM vă pune la dispoziție următoarele informații:

Căminul se află în zona de nord a Bucureștiului (Pipera), Bd. Dimitrie Pompei nr. 5, la distanță de aproximativ 40 minute cu metroul (traseul Izvor-Pipera sau Piața Universității-Pipera) plus 15 minute de mers pe jos.

Camerele sunt de 3 locuri, cu baie proprie. Există 3 camere cu 2 locuri, care pot fi acordate în ordine de prioritate, dacă va fi cazul, cuplurilor de auditori căsătoriți (ambii soți auditori de justiție).

Fiecare nivel dispune de un oficiu (bucătărie) și o sală de lectură.

Fumatul este interzis în clădire.

Clădirea este conectată la internet. Nu există abonament la televiziune prin cablu.

Cheltuielile lunare de cazare se stabilesc potrivit facturilor fiscale pentru consumul lunar aferent de energie electrică, gaze naturale, apă, servicii de curățenie curentă în spații comune (efectuate de o firmă specializată), serviciile fochistului, servicii de salubritate, materiale pentru reparații și se rețin din bursă lunar.

În anul 2017, suma lunară medie a acestor cheltuieli, calculată pentru perioadele în care căminul a fost ocupat în proporție de 100%, a fost de 335 lei.

Suma estimată medie poate suporta majorări/diminuări, în funcție de valoarea facturilor sosite (valoare influențată de evoluția prețurilor), precum și de gradul de ocupare a Căminului.

Cu titlu informativ, INM comunică faptul că cea mai mare sumă lunară aferentă acestor cheltuieli, în anul 2017, a fost de 700 lei (pentru luna noiembrie 2017, lună în care gradul de ocupare a căminului a fost unul redus).

Cheltuielile vor fi calculate pentru durata prevăzută în contractul încheiat la momentul cazării (inclusiv pentru perioada vacanțelor). Contractele de cazare se încheie pe durata întregului an de formare (începând cu data de 8 ianuarie 2018 și până la sfârșitul anului de formare 2018).

Sursa informației


Update 5 decembrie 2017: Rezultatele obținute la reexaminarea psihologică de către candidații admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017

Potrivit unui anunț din data de 5 decembrie 2017, INM a dat publicității tabelul aferent rezultatelor obținute la reexaminarea psihologică de către candidații admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017.

Pentru mai multe detalii, redăm mai jos tabelul aferent rezultatelor obținute la reexaminarea psihologică de către candidați, astfel cum au fost publicate de INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/12/Tabel-cu-rezultatele-obtinute-la-reexaminarea-psihologica-5.12.2017.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 28 noiembrie 2017: Rezultatele obținute la testarea psihologică de către candidații admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017. Detalii privind desfășurarea reexaminării psihologice

Potrivit unui anunț din data de 27 noiembrie 2017, INM a dat publicității rezultatele obținute la testarea psihologică de către candidații admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017 și detaliile privind desfășurarea reexaminării psihologice.

Astfel, conform art. 27 alin. (5) din Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/2006 modificată și completată, candidații nemulțumiți de calificativul acordat pot formula contestații, în termen de 48 de ore de la publicarea rezultatelor, care se trimit la Consiliul Superior al Magistraturii, prin fax, la numerele 021/311.69.42 sau 021/311.69.43.

În ceea ce privește reexaminarea psihologică, aceasta constă în reevaluarea testului scris, aplicarea unui nou test scris și susținerea unui interviu.

Aplicarea testului scris va avea loc la data de 4 decembrie 2017, începând cu ora 8.30 – Sala 5, etaj 2, la Institutul Național al Magistraturii, cu sediul în București, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5.

Accesul în sală se va face pe baza unui act de identitate (carte de identitate sau pașaport) începând cu ora 8.15.

Interviul se va susține la aceeași dată, după susținerea testului scris, la sediul Institutului Național al Magistraturii.

Pentru mai multe detalii, redăm mai jos lista aferentă rezultatelor obținute la testarea psihologică de către candidați, astfel cum au fost publicate de INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/11/Tabel-cu-rezultatele-obtinute-la-testarea-psihologica-27.11.2017-1.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 7 noiembrie 2017: Repartizarea pentru testarea psihologică a candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017

Potrivit comunicatului din data de 6 noiembrie 2017, INM a dat publicității listele conținând repartizarea candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017, pentru testarea psihologică.

Testarea psihologică constă în aplicarea unui test scris și a unui interviu.

Aplicarea testului scris va avea loc în data de 12 noiembrie 2017, în două serii: seria I, începând cu ora 8.30 și seria a II-a, începând cu ora 13.00 – la sediul Universității Nicolae Titulescu din București, Calea Văcărești, nr. 185, sector 4.

Accesul candidaților în săli se va face pe baza unui act de identitate, astfel:
seria I: între orele 7.45 – 8.15;
seria a II-a: între orele 12.15 – 12.45.

Listele conținând repartizarea candidaților în săli vor fi afișate pe ușile sălilor în care se va susține testul scris și se vor publica pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii.

Interviul psihologic va fi susținut începând cu data de 21 noiembrie 2017, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din București, Calea Plevnei, nr. 139, sector 6.

Repartizarea candidaților pentru susținerea interviului se va publica pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare listele aferente repartizării candidaților la testarea psihologică, astfel cum au fost publicate de către INM:

Repartizarea candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii pentru testarea psihologică – Testul scris

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/11/Repartizarea-candidatilor-la-testarea-psihologica-testul-scris-6.11.17.pdf” height=”800px”]

Repartizarea candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii pentru testarea psihologică – Interviu 

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/11/Repartizarea-candidatilor-la-interviul-psihologic-6.11.17.pdf” height=”800px”]

 

Sursa informației


Update 1 noiembrie 2017: Programarea la examinarea medicală a candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017

Potrivit unui comunicat, INM a dat publicității lista aferentă programării pentru examinarea medicală a candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017.

Astfel, examinarea medicală va avea loc la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justiției, cu sediul în București, str. Nerva Traian nr. 6, Bl. M39, sector 3, începând cu ora 8.00 ( candidații trebuie să se abțină de la consumul de alimente sau băuturi în dimineața examinării; este permis consumul de apă plată).

Candidații vor prezenta o copie după cartea de identitate și o adeverință de la medicul de familie din care să rezulte dacă sunt sau nu în evidență cu boli cronice, precum și o probă recoltată din urina de dimineață într-un urocultor steril.

Costul investigațiilor medicale este de 388 RON. Pentru candidații cu boli cronice nu se va întrerupe tratamentul.

Redăm, în continuare, lista aferentă programării pentru examinarea medicală a candidaților admiși după cele două etape ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea iulie – octombrie 2017, astfel cum a fost publicată de către INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/11/Programarea-la-examinarea-medicala-26.10.2017.pdf” height=”800px”]

 Sursa informației


Update 26 octombrie 2017: Rezultatele definitive ale Concursului de admitere în magistratură din perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017

În data de 26 octombrie 2017, INM a dat publicității lista cu rezultatele definitive ale concursului de admitere în magistratură din perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017.

Redăm, în continuare, lista rezultatelor, astfel cum a fost publicată de către INM:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/11/Lista-rezultate-definitive-concurs-admitere-INM-iulie-oct-2017-26.10.17.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 4 octombrie: Proba interviului la Concursul de admitere la INM 2017

Potrivit comunicatului din data de 3 octombrie 2017, INM a publicat anunțul oficial privind desfășurarea probei interviului la concursul de admitere la INM, organizat în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017.

Astfel, INM anunță că interviul din cadrul celei de-a doua etape a concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii va fi susținut la sediul Institutului Național al Magistraturii din București, B-dul Regina Elisabeta, nr.53, sector 5, în ordinea indicată, în intervalul orar și în fața comisiei prevăzute în planificare.

Candidații sunt rugați să se prezinte, în prealabil, la Sala 7, etaj 3, în perioada 11 – 22 octombrie 2017 și la Sala 5, etaj 2, în ziua de 23 octombrie 2017, la data și ora indicate în repartizarea candidaților publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii și al Institutului Național al Magistraturii.

Accesul candidaților pentru susținerea interviului este permis pe baza unui act de identitate.

Se interzice candidaților să dețină asupra lor pe timpul desfășurării probei orice surse de informare care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și orice mijloace de comunicare ori mijloace de transmitere de date.

în vederea susținerii interviului, candidații se vor prezenta cu formularul „Fișa de prezentare” completat în ziua în care sunt programați la interviu.

Metodologia de desfășurare a interviului este publicată pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii.

Redăm mai jos repartizarea candidaților pentru susținerea interviului la Concursul de admitere, astfel cum a fost publicată de către INM.

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/10/Repartizarea-candidatilor-pt.-sustinerea-interviului-3.10.17.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 27 septembrie 2017: Proba de verificare a raționamentului logic. Soluționarea contestațiilor la punctaj

Potrivit comunicatului din data de 26 septembrie 2017, INM a publicat următorul document: Proces-verbal de soluționare a contestațiilor la punctajul obținut la testul de verificare a raționamentului logic.

Acesta a fost întocmit de către Comisiile de soluționare a contestațiilor – test de verificare a raționamentului logic, în temeiul art. 22 alin. (3) și art. 21 din Regulamentul privind concursul de admitere și examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, cu privire la contestațiile la punctaj formulate în temeiul art. 21 alin. I din Regulament, de către candidații menționați în Anexa atașată la respectivul proces verbal.

Astfel, au fost formulate un număr de 12 contestații, dintre care 1 se referă doar la una dintre părți.

Analizând contestațiile, Comisia a decis în unanimitate să le respingă, nefiind constatate diferențe între punctajele contestate și cele rezultate în urma recorectării.

Sursa informației


Update 15 septembrie 2017: Programul de desfășurare a testului grilă de verificare a raționametului logic din data de 17 septembrie

CSM a publicat programul de desfășurare a testului grilă de verificare a raționametului logic din data de 17 septembrie.

Repartizarea pe sălii a candidaților pentru susținerea testului grilă de verificare a raționamentului logic.

Lista candidaților declarați admiși în urma soluționării contestațiilor la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul concursului de admitere în magistratură.

Pentru alte informații accesați site-ul oficial al CSM.

Sursa informației


Update 5 septembrie 2017: Subiectele și baremele concursului. Depunerea contestațiilor 

Potrivit comunicatului INM din data de 3 septembrie 2017, au fost date publicității subiectele și baremele Concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii desfășurat în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017.

Redăm mai jos documentele astfel cum au fost publicate de către INM.

De asemenea, a fost publicat anunțul privind depunerea contestațiilor la barem, fiind anexat și modelul de contestație la barem.

Astfel, conform art. 19 alin. (1) din Regulamentul privind concursul de admitere și examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/2006, cu modificările și completările ulterioare, baremul de evaluare și notare poate fi contestat în termen de 24 ore de la afișarea la centrul de concurs.

Contestațiile la baremul de evaluare și notare se întocmesc distinct pentru fiecare din disciplinele la care se contestă baremul (Drept civil/Drept procesual civil/Drept penal/Drept procesual penal) și se depun la Institutul Național al Magistraturii, prin fax, la numerele 021/407 62 58, 021/407 62 67 sau 021/407 62 68.


Update 21 august 2017: Rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concursul de admitere în INM

INM a emis un comunicat în data de 18 august 2017 prin care a transmis rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concursul de admitere în INM.

Redăm mai jos tabelul cu rezultatul:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/07/Tabel-privind-rezultatul-verificarii-conditiilor-de-inscriere-la-concursul-de-adm-la-INM-18.08.2017.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 5 iulie 2017: Concurs de admitere la Institutul Național al Magistraturii în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017

INM a publicat într-un comunicat emis în data de 4 iulie 2017 informațiile cu privire la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii în perioada 4 iulie – 26 octombrie 2017.

Probele se vor desfășura astfel:

3 septembrie 2017 – probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor
juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual
penal;
17 septembrie 2017 – test de verificare a raționamentului logic;
11 octombrie – 24 octombrie 2017 – susținerea interviului

Calendarul desfășurării concursului:

– 4 iulie 2017 – publicarea datelor referitoare la concurs;
– 4 iulie – 25 iulie 2017 – depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la INM la tribunale sau, după caz. la parchetele de pe lângă acestea:
-26-31 iulie 2017 – înaintarea dosarelor la CSM;
– 1 august – 18 august 2017 – verificarea dosarelor candidaților de către comisia de admitere a concursului;
– 18 august 2017 – afișarea rezultatelor verificării dosarelor candidaților;
– 18-21 august 2017 – formularea contestațiilor de către candidații respinși;
– 22 august-30 august 2017 – soluționarea contestațiilor de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii
– 31 august 2017 – afișarea listei finale a candidaților;
– 3 septembrie 2017 – test de verificare a cunoștințelor juridice, la următoarele materii: drept civil,
drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal;
– 4 septembrie 2017 – depunerea contestațiilor la baremul de evaluare și notare;
– 5-6 septembrie 2017 – soluționarea contestațiilor la barem și publicarea baremului definitiv;
– 8 septembrie 2017 – afișarea rezultatelor la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice;
– 11 septembrie 2017 – publicarea motivării soluționării contestațiilor la barem;
-8-12 septembrie 2017 – depunerea contestațiilor împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de
verificare a cunoștințelor juridice;
-13 septembrie 2017- soluționarea contestațiilor formulate împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice;
– 14 septembrie 2017 – afișarea rezultatelor după soluționarea contestațiilor formulate împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice;
– 17 septembrie 2017 – probă scrisă eliminatorie, tip grifă, de verificare a raționamentului logic;
– 18 septembrie 2017 – depunerea contestațiilor la baremul de evaluare și notare;
– 19-20 septembrie 2017 – soluționarea contestațiilor la barem și publicarea baremului definitiv;
– 22 septembrie 2017 – afișarea rezultatelor obținute la testul grilă de verificare a raționamentului logic;
– 25 septembrie 2017 – afișarea motivării soluționării contestațiilor la barem;
-22 – 26 septembrie 2017 – depunerea conteslațiilor împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de verificare a raționamentului logic;
– 27 septembrie 2017 – soluționarea contestațiilor formulate împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de verificare a raționamentului logic;
– 28 septembrie 2017- afișarea rezultatelor obținute în cadrul primei etape a concursului;
– 11 octombrie-2 4 octombrie 2017-susținerea interviului;
– 26 octombrie 2017 – afișarea rezultatelor finale.

Tematica și bibliografia:

DREPT CIVIL

Notă; Materiile vor fi abordate conform Codului civil din 2009

I. Partea generală

1. Aplicarea în timp a Codului civil din 2009
2. Actul ju rid ic civil
– noțiune și clasificare;
– condițiile de fond ale actului juridic civil (capacitatea de a încheia actul, consimțământul, obiectul și cauza);
– condițiile de formă ale actului juridic civil:
– modalitățile actului juridic civil;
– efectele actului juridic civil: forța obligatorie și irevocabilitatea; relativitatea și opozabilitatea;
– nulitatea actului juridic civil (noțiune, clasificare, delimitare, cauze de nulitate, regim juridic, efecte).
3. Prescripția extinctivă și decăderea
– dispoziții generale: noțiune, efecte, delimitare;
-domeniul prescripției extinctive;
– termenele de prescripție extinctivă;
– cursul prescripției extinctive (început, suspendare. întrerupere, repunere în termen);
– împlinirea prescripției extinctive;
– decăderea (noțiune, clasificarea termenelor de decădere, domeniul de aplicare, regimul juridic, efecte).
4. Noțiunile de profesionist și dc întrep rin d ere. Capacitatea civilă a persoanei juridice

II. Drepturile reale principale

1. Patrimoniul;
2. Dreptul dc pro p rietate publică: noțiune, titulari, obiect, caractere juridice specifice, exercitarea dreptului de proprietate publică. încetarea dreptului de proprietate publică:
3. Dreptul de proprietate privată: noțiune, conținut juridic, caractere juridice, limitele exercitării dreptului de proprietate, regimul juridic al imobilelor proprietate privată;
4. Modalitățile juridice ale d reptului de p roprietate privată;
5. Acțiunea în revendicare;
6. Dezmembrămintele dreptului dc p roprietate privată: superflcia;
7. Posesia (fără uzucapiune);
8. Acccsiunca imobiliară artificială.

III.Teoria generală a obligațiilor

1. Faptul ju rid ic ca izvor de obligații
– îmbogățirea ftiră justă cauză.
2. Răspunderea civilă delictuală
– cauze exoneratoare de răspundere;
– răspunderea pentru fapta proprie;
– răspunderea pentru fapta altuia (răspunderea pentru fapta minorului sau a celui pus sub interdicție, răspunderea comitenților pentru prepuși);
– răspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri, de animale și de ruina edificiului;
– repararea prejudiciului în cazul răspunderii civile delictuale.
3. Executarea obligațiilor
– plata (dispoziții generale, subiectele plății, condițiile plății, dovada plății, imputația plății, punerea în întârziere a creditorului);
– executarea silită a obligațiilor (dispoziții generale, punerea în întârziere a debitorului, executarea silită în natură, executarea prin echivalent, rezoluțiunea, rezilierea și reducerea prestațiilor, cauze justificate de neexecutare a obligațiilor contractuale);
– mijloacele de protecție a drepturilor creditorilor (măsurile conservatorii, acțiunea oblică, acțiunca revocatorie).
4. Transmisiunea și transformarea obligațiilor
– cesiunea de creanță;
– subrogația;
– preluarea datoriei;
– novația;
5. Stingerea obligațiilor
– compensația;
– confuziunea;
– darea în plată;
– remiterea de datorie;
– imposibilitatea fortuită de executare.
6. Fideiusiunea

IV. Contractele speciale

1. Contractul de vânzare;
2. Donația;
3. Contractul de locațiune – dispoziții generale (iară reguli particulare în materia închirierii
locuinței și în materia arendării);
4. Contractul de mandat (dispoziții comune, mandatul cu reprezentare, mandatul fără
reprezentare – dispoziții generale, contractul de comision);
5. Contractul de întreținere;
6. Tranzacția;
7. Contractul de împrumut (de folosință și de consumație).

V. Succesiunile (moștenirea)

– noțiuni generale (nedemnitatea succesorală, principiile generale ale devoluțiunii legale a
moștenirii, reprezentarea succesorală);
– moștenitorii legali (soțul supraviețuitor, descendenții defunctului, ascendenții privilegiați și colateralii privilegiați, ascendenții ordinari, colateralii ordinari); dreptul de opțiune succesorală.

VI. Desfacerea căsătoriei

– cazurile de divorț; efectele divorțului cu privire la raporturile nepatrimoniale și patrimoniale dintre foștii soți, precum și cele dintre aceștia și copiii lor minori.

VII. Filiația

– dispoziții generale privind stabilirea filiației:
– prezumția de paternitate;
– recunoașterea copilului;
– acțiuni privind filiația.

VIII. Obligația legală de întreținere

– dispoziții generale privind obligația de întreținere;
– persoanele între care există obligația legală de întreținere și ordinea în care aceasta se datorează;
– condițiile obligației legale de întreținere;
– stabilirea și executarea obligației legale de întreținere.

IX. Autoritatea părintească

– dispoziții generale privind autoritatea părintească;
– drepturile și îndatoririle părintești;
– exercitarea autorității părintești;
– decăderea din exercițiul drepturilor părintești.

LEGISLAȚIE ȘI JURISPRUDENȚĂ RELEVANTE

– Constituția României, republicată în Monitorul Oficial nr. 767/2003;

– Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, cu modificările și completările ulterioare;

– Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările
și completările ulterioare;

– Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare;

– Deciziile ÎCCJ de admitere pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii și pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, cu referire la dispozițiile din Codul civil, publicate în Monitorul Oficial până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

În vederea pregătirii pentru concurs, candidații vor putea consulta lucrări de specialitate sau
orice altă documentație ce va fi adusă la zi în raport cu modificările legislative intervenite până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

DREPT PROCESUAL CIVIL

Notă: Materiile vor f i abordate conform Codul ui de procedură civilă din 2010.

1. Principiile fundamentale ale procesului civil
2. Acțiunea civilă
3. Participanții ta procesul civil:
– judecătorul (incompatibilitatea);
– părțile (folosința și exercițiul drepturilor procedurale, coparticiparea procesuală, participarea
terților la judecată, reprezentarea părților în judecată);
– participarea Misterului Public în procesul civil.
4. Competența instanțelor judecătorești:
– competența materială;
– competcnța teritorială;
– dispoziții speciale (prorogarea de competență. întinderea competenței asupra apărărilor și excepțiilor, regimul cererilor în constatare, competența facultativă);
– incidente procedurale privitoare la competența instanței (excepția de necompetență, verificarea competenței, conflictele de competență, litispendența și conexitatea; strămutarea proceselor și delegarea instanței).
5. Actcie de procedură și termenele procedurale :
– actele de procedură (noțiune și clasificare, condiții generale pentru îndeplinirea actelor de procedură, citarea și comunicarea actelor de procedură, nulitatea actelor de procedură);
– termenele procedurale (noțiune șt ctasificare, durată, decăderea și repunerea tn termen).
6. Judccata în primă instanță
– sesizarea instanței de judecată; procedura prealabilă, cererea de chemare în judecată (cuprinsul cererii de chemare în judecată, numărul de exemplare, nulitatea, timbrarea și înregistrarea cererii, cumulul de cereri, verificarea cererii și regularizarea acesteia, fixarea primului termen de judecată, măsurile pentru pregătirea judecății, modificarea cererii de chemare în judecată), întâmpinarea, cererea reconvenționată;
– dispoziții generale privind judecata;
– cercetarea procesului (dispoziții comune, excepțiile procesuale, probele);
– dezbaterea în fond a procesului;
– suspendarea procesului, perimarea cererii și actele procesuale de dispoziție ale părților;
– deliberarea și pronunțarea hotărârii;
– hotărârea judecătorească (clasificarea hotărârilor judecătorești, conținutul hotărârii, redactarea, semnarea și comunicarca hotărârii, cheltuielile de judecată, efectele hotărârilor judecătorești,
executarea provizorie; îndreptarea, lămurirea și completarea hotărârilor).
7. Căile de atac
– obiectul și termenul apelului;
– obiectul și termenul recursului;
– contestația în anulare;
– revizuirea.
8. Executarea silită
– contestația la executare
9. Procedurile speciale
– procedura necontencioasă judiciară;
– ordonanța președințială;
– măsurile asigurătorii;
– procedura divorțului;
– procedura partajului judiciar;
– ordonanța de piață;
– cererile cu valoare redusă.

BIBLIOGRAFIE

În vederea pregătirii pentru concurs, candidații vor putea consulta lucrări de specialitate sau orice altă documentație ce va fi adusă la zi în raport cu modificările legislative intervenite până la data data publicării anunțului privind organizarea concursului.

LEGISLAȚIE ȘI JURISPRUDENȚĂ RELEVANTE

– Constituția României, republicată în Monitorul Oficial nr. 767’2003;
– Legea nr. 134/2010 – Lege privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările și completările ulterioare:
– Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare;
– Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare;
– Deciziile ICCJ de admitere pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii și pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, cu referire la dispozițiile din Codul de procedură civilă, publicate în Monitorul Oficial până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

DREPT PENAL

Notă: Materia va f i abordată conform Codului penal din 2009.

I. PARTEA GENERALĂ

1. Legea penală și limitele ci dc aplicare
1.1 Principii generale;
1.2 Aplicarea legii penale în timp;
2. Infracțiunea
2 .1 Dispoziții generale;
2.2 Cauzele justificative:
2.3 Cauzele de neimputabilitate;
2.4 Tentativa;
2.5 Unitatea și pluralitatea dc infracțiuni:
2.6 Autorul și participanții;
3. Pedepsele
3.1 Categoriile pedepselor;
3.2 Pedepsele principale;
3.3 Pedeapsa accesorie și pedepsele complementare;
3.4 Calculul duratei pedepselor;
3.5 Individualizarea pedepselor:
– dispoziții generale;
– circumstanțele atenuante și circumstanțele agravante;
– renunțarea la aplicarea pedepsei;
– amânarea aplicării pedepsei;
– suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
– liberarea condiționată;
4. Măsurile dc siguranță
5. Minoritatea
6. Răspunderea penală a persoanei juridice (numai dispoziții generale)
7. Cauzele ca rc în lă tu ră răspunderea penală
8. Cauzele ca rc în lă tu ră sau modifică cxccutarea pedepsei
9. Cauzele carc în lă tu ră consecințele condamnării
10. înțelesul u nor termeni sau expresii în legea penală

II. PARTEA SPECIALĂ

I. infracțiuni contra vieții – art. 188-192;
2. Infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății – art. 193-196 și art. 198;
3. infracțiuni săvârșite asupra unui membru de fam ilie-a rt, 199-200;
4. Infracțiuni contra libertății persoanei – art.205-207:
5. Infracțiuni contra libertății și integrității sexuale – art.218. art.220 ;
6. Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private – art.224-225:
7. Infracțiuni contra patrimoniului – art.228-234, art.236-238. art.242-244 și art. 248;
8. Distrugerea și tulburarea de posesie – art.253-256;
9. Infracțiuni contra autorității – art.257-258;
lO.Infracțiuni contra înfăptuirii justiției – art.266-270. art.273. art.279-283, art.285-286;
11 .Infracțiuni de serviciu – art. 295-298, art.308-309;
I2.1nfracțiuni de fals – art.320-323. art.326-327;
13.Infracțiuni contra ordinii și liniștii publice – art.371 șiart.375:
M.lnfracțiuni contra familiei -art.377-379.

BIBLIOGRAFIE

În vederea pregătirii pentru concurs, candidații vor putea consulta lucrări de specialitate sau orice altă documentație ce va fi adusă la zi în raport cu modificările legislative intervenite până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

LEGISLA ȚIE ȘI JURISPRUDENȚĂ RELEVANTE

Constituția României:
Codul penal din 2009 și Legea nr. 187 2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286 2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare;

Deciziile ÎCCJ de admitere pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii și pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, cu referire 1a dispozițiile din Codul penal, publicate în Monitorul Oficial până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

DREPT PROCESUAL PENAL

Notă: Materia va f i abordată conform Codului de procedură penală din 2010.
I. PARTEA GENERALĂ
1. Principiile și limitele aplicării legii procesuale penale
2. Acțiunea penală și acțiunea civilă în procesul penal
3. Participanții în proccsul penal
– Dispoziții generale;
Competența funcțională, după materie și după calitatea persoanei a instanțelor judecătorești;
Competența teritorială a instanțelor judecătorești;
Dispozițiile speciale privind competența instanțelor judecătorești;
* Competența judecătorului de drepturi și libertăți și a judecătorului de cameră preliminară;
– Organele de urmărire penală și competența acestora;
Incompatibilitatea (fără dispozițiile referitoare la strămutare);
Subiecții procesuali principali și drepturile acestora;
– Inculpatul și drepturile acestuia;
Partea civilă și drepturile acesteia;
’ Partea responsabilă civilmente și drepturile acesteia;
Avocatul. Asistența juridică și reprezentarea.
4. Probele și mijloacele de probă
– Reguli generale;
Audierea persoanelor ( fără secțiunea privind protecția martorilor);
Percheziția domiciliară; percheziția corporală (cazurile, condițiile și efectuarea
percheziției corporale); percheziția unui vehicul;
Expertiza (numai art. 172-181) și constatarea (art. 181 ind. 1);
– Cercetarea locului faptei și reconstituirea.
5. Măsurile preventive, măsurile asigurătorii, restituirea lucrurilor și restabilirea
situației an terioare săvârșirii infracțiunii (fără dispozițiile art.245-248. fără dispozițiile
art.252 ind.l – 252 ind.4)
6. Acte procesuale și procedurale comune
Citarea, comunicarea altor acte procedurale, mandatul de aducere;
– Termenele;
Cheltuielile judiciare;
Nulitățile;
– Amenda judiciară.
II. PARTEA SPECIALĂ
1. Urmărirea penală
– Dispoziții generale;
– Sesizarea organelor de urmărire penală;
Conducerea și supravegherea activității organelor de cercetare penală de către procuror:
– Efectuarea urmăririi penale;
Rezolvarea cauzelor și sesizarea instanței;
Reluarea urmăririi penale;
– Plângerea împotriva măsurilor și actelor de urmărire penală.
2. Camera preliminară
3. Judecata
Dispoziții generale;
– Judecata în primă instanță;
– Contestația;
– Contestația în anulare;
– Revizuirea (cu excepția revizuirii în cazul hotărârilor Curții Europene a Drepturilor
Omului)
Redeschiderea procesului penal în cazul judecății în lipsa persoanei condamnate.
4. Proceduri speciale
– Acordul de recunoaștere a vinovăției;
– Procedura în cauzele cu infractori minori;
Procedura reabilitării.
5. Executarea h o tărâ rilo r penale (numai dispozițiile generale, art.550-554)

BIBLIOGRAFIE

În vederea pregătirii pentru concurs, candidații vor putea consulta lucrări de specialitate sau orice altă documentație ce va fi adusă la zi în raport cu mod i licări le legislative intervenite până la data publicării anunțului privind organizarea concursului.

LEGISLA ȚIE ȘI JURISPRUDENȚĂ RELEVANTE

Constituția României;

Codul de procedură penală din 2010 și Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții procesual penale, cu modificările și completările ulterioare;

Deciziile ÎCCJ de admitere pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii și pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, cu referire la dispozițiile din Codul de procedură penală, publicate în Monitorul Oficial până la data
publicării anunțului privind organizarea concursului.

Pentru mai multe detalii accesați:

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/07/Anunt-priv.-organizarea-concursului-de-admitere-la-INM-in-perioada-4-iul.-26-oct.2017-4.07.2017.pdf” height=”800px”]

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/07/Calendarul-detaliat-de-desfasurare-a-concursului-4.07.2017.pdf” height=”800px”]

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/07/Tematica-si-bibliografia-concursului-4.07.2017.pdf” height=”800px”]

 

Sursa informației


 Update 17 mai 2017: Rezultatele obținute de candidați la interviul pentru Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Tabelul cu rezultatele:
[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2017/05/Tabel-cu-rezultatele-obtinute-de-candidati-la-interviu-16.05.2017.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 4 mai 2017: Proba interviului la Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 3 mai 2017, INM a publicat rezultatele contestațiilor la punctajul aferent probei de verificare a raționamentului logic a Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017, precum și anunțul privind următoarea probă a concursului și anume interviul.

Potrivit documentului întocmit de Comisiile de soluționare a contestațiilor în temeiul art. 20 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în
magistratură, cu privire la contestațiile la punctaj formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Regulament au fost formulate un număr de 5 contestații, de către candidați.

Analizând toate contestațiile la punctaj, în urma recorectării celor 9 lucrări, nefiind constatate diferențe între punctajele contestate și cele rezultate în urma reevaluării, Comisiile au dispus respingerea tuturor contestațiilor.

De asemenea INM a publicat și lista candidaților care au formulat contestații la punctaj:
1. DAMASCHIN C. Atexandrina-Roxana;
2. MIHĂESCU T. Constantin-Dan;
3. NECULA N. lonuț-Cosmin;
4. PETRE E. Irina- Mariana;
5. VARGANICI M. Dragoș.

Interviul din cadrul celei de-a doua etape a concursului de admitere în magistratură va fi susținut la sediul Institutului Național al Magistraturii din București, B-dul Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, în ordinea indicată și în intervalul orar prevăzute în planificare.

Candidații se vor prezenta, în prealabil, la Sala 8, etaj 3, la data și ora indicate în repartizarea candidaților publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii și al Institutului Național al Magistraturii.

Accesul candidaților pentru susținerea interviului este permis pe baza unui act de identitate.

Se interzice candidaților să dețină asupra lor pe timpul desfășurării probei orice surse de informare care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum
și orice mijloace de comunicare ori mijloace de transmitere de date.

În vederea susținerii interviului, candidații vor descărca formularul „Fișă de prezentare” de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii sau al Institutului Național al Magistraturii și se vor prezenta cu formularul completat în ziua în care sunt programați la interviu.

Metodologia de desfășurare a interviului este publicată pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii.

Pentru mai multe informații verificați și celelalte documente puse la dispoziție de INM:


Update 28 aprilie 2017: Rezultatele probei de verificare a raționamentului logic în cadrul Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 27 aprilie 2017, INM a publicat tabelul cu rezultatele obținute de candidații la proba de verificare a raționamentului logic.

De asemenea, INM a publicat următorul anunț privind depunerea contestațiilor la punctajul obținut la proba de verificare a raționamentului logic.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 21 alin. (3) și art. 20 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea nr. 279/2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată și completată, candidații pot contesta punctajul obținut la proba eliminatorie de verificare a raționamentului logic.

Contestațiile se depun la Institutul Național al Magistraturii în termen de 3 zile de la data publicării rezultatelor pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii, la numerele de fax: 021.407.62.58 sau 021.407.62.68.


Update 25 aprilie 2017: Baremul definitiv al Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 25 aprilie 2017, INM anunță că având în vedere că nu au fost depuse contestații împotriva baremului de evaluare și notare stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru testul de verificare a raționamentului logic, în termen de 24 de ore de la afișarea acestuia, conform art. 21 alin. (3) și art. 18 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012, cu modificările și completările ulterioare, baremul de evaluare și notare la testul menționat, afișat la centru de concurs și publicat pe paginile de internet ale CSM și INM la data de 23 aprilie 2017, constituie barem definitiv de evaluare și notare.


Update 24 aprilie 2017: Subiectele și baremul probei de verificare a raționamentului logic în cadrul Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 23 aprilie 2017, INM a publicat subiectele și baremul aferente probei de verificare a raționamentului logic în cadrul Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017, după cum urmează: 

De asemenea, INM a dat publicității anunțul privind depunerea contestațiilor la baremul de evaluare și notare.

Astfel, conform art, 21 alin. 3 și art. 18 alin. 1 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012, cu modificările și completările ulterioare, baremul de evaluare și notare poate fi contestat în termen de 24 ore de la afișarea la centrul de concurs.

Contestațiile la baremul de evaluare și notare se depun la Institutul Național al Magistraturii, prin fax, la numerele 021/407 62 58 sau 021/407 62 68.

A mai fost publicat și modelul cererii de contestație la barem.


Update 21 aprilie 2017: Proba de verificare a raționamentului logic în cadrul Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data 20 aprilie 2017, INM a publicat o listă de noi documente vizând Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017, după cum urmează:

Astfel, potrivit comunicatului INM, testul grilă constând în verificarea raționamentului logic din cadrul concursului de admitere în magistratură va avea loc în data de 23 aprilie 2017, la UNIVERSITATEA NICOLAE TITULESCU, cu sediul în București, Calea Văcărești, nr. 185, sector 4.

Concursul va începe la ora 10:00.

Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 8:30 – 9:30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pașaport).

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații pot folosi numai cerneală neagră sau pix cu pastă de culoare neagră.

Le este interzis candidaților să dețină asupra lor, pe timpul desfășurării probei, ceas și orice surse de informare, precum și orice mijloace de comunicare, iar încălcarea acestor dispoziții atrage eliminarea din concurs.

Listele cu repartizarea candidaților pe săli sunt publicate pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii și vor fi afișate pe ușile sălilor în care se desfășoară proba.


Update 20 aprilie 2017: Rezultatul contestațiilor la punctajul obținut la testul de verificare a cunoștințelor juridice

Potrivit comunicatului din data de 19 aprilie 2017, INM a publicat Procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la punctajul obținut la testul de verificare a cunoștințelor juridice.

Potrivit documentului întocmit de Comisiile de soluționare a contestațiilor în temeiul art. 20 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în
magistratură, cu privire la contestațiile la punctaj formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Regulament, au fost formulate un număr de 15 contestații, de către candidați.

Analizând toate contestațiile la punctaj, în unanimitate, Comisiile dispun respingerea acestora, ca neîntemeiate, rezultatul afișat fiind corect, conform verificării.

În ceea ce privește solicitările suplimentare formulate de doi dintre candidați, Comisiile de soluționare a contestațiilor au constat următoarele:

Dl. Mihai Mititelu a solicitat acordarea punctajului răspunsului B pentru întrebarea nr. 45 din Grila 1. Acesta a invocat dispozițiile art. 18 alin. (4) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură.

Comisiile constată că această solicitare este neîntemeiată. Astfel, chiar în temeiul dispozițiilor invocate de candidat „în situația în care (…) se apreciază că răspunsul indicat ca fiind corect în baremul inițial nu este singurul răspuns corect, punctajul corespunzător se acordă pentru oricare dintre variantele de răspuns stabilite ca fiind corecte”.

Soluționând contestațiile la barem, Comisia de soluționare a contestațiilor la barem a stabilit că variantele de răspuns corecte sunt AB și B, ceea ce exclude oricare dintre celelalte posibile răspunsuri: ABC, AC, B, C, BC.

Dl. Marius Haureș a contestat baremul la data de 14 aprilie 2017, în privința întrebării nr. 74 din Grila 3.

Comisiile apreciază că această contestație este tardiv formulată, raportat la art. 18 alin. (1) din același Regulament.

În același document, a fost de asemenea publicată și lista candidaților care au formulat contestații la punctaj.


Update 19 aprilie 2017: Rezultate ale Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit celui mai recent comunicat, INM a publicat rezultatele contestațiilor la barem, după cum urmează:

Astfel, INM a stabilit barem definitiv al grilelor G1-G4, în data de 12 aprilie 2017.

De asemenea în data de 13 aprilie 2017, INM a afișat:

În data de 14 aprilie 2017, au fost publicat și rezultatele contestațiilor, după cum urmează:


Update 10 aprilie 2017: Subiectele și baremul Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 9 aprilie 2017, INM a publicat subiectele și baremul aferente Concursului de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017, după cum urmează:

De asemenea, INM a publicat anunțul privind depunerea contestațiilor la barem și un model contestație la barem.

Astfel, conform art. 18 alin. 1 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 279/2012, cu modificările și completările ulterioare, baremul de evaluare și notare poate fi contestat în termen de 24 ore de la afișarea la centrul de concurs.

Contestațiile la baremul de evaluare și notare se întocmesc distinct pentru fiecare din disciplinele la care se contestă baremul (Drept civil/Drept procesual Civil/Drept penal/Drept procesual penal) și se depun la Institutul Național al Magistraturii, prin fax, la numerele 021/407 62 58 sau 021/407 62 68.


Update 6 aprilie 2017: Repartizarea în săli a candidaților pentru proba de verificare a cunoștințelor juridice

Potrivit comunicatului din data de 3 aprilie 2017, INM a publicat noi documente referitoare la Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017.

Redăm mai jos lista integrală, astfel cum a fost publicată de INM.

[gview file=”http://www.inm-lex.ro/fisiere/d_1633/Repartizarea%20in%20sali%20a%20candidatilor%20pt.%20proba%20de%20verificare%20a%20cunostintelor%20juridice%20(6.04.17).pdf” height=”800px”]


Update 3 aprilie 2017: INM a publicat noi documente referitoare la Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 3 aprilie 2017, INM a publicat noi documente referitoare la Concursul de admitere în magistratură din perioada 7 februarie – 22 mai 2017.

Astfel, au fost date publicității:


Update 22 martie 2017: INM a publicat minuta întâlnirii consultative cu reprezentanții facultăților de drept

Potrivit comunicatului din data de 22 martie 2017, INM a publicat minuta întâlnirii consultative cu reprezentanții facultăților de drept, ce a avut loc la București, în data de 3 martie 2017.

Scopul întâlnirii a fost dezbaterea tematicii și bibliografiei concursului de admitere la INM și a concursului de admitere în magistratură, sesiunea august-octombrie 2017.

De asemenea, au fost publicate și proiectele privind tematica de concurs, după cum urmează:

 


INM 1

Potrivit anunțului Universității Danubius, în data de 3 martie, la sediul Institutului Național al Magistraturii, a avut loc întâlnirea consultativă dintre reprezentanții facultăților de drept din țară și reprezentanți ai Institutului Național al Magistraturii și ai Consiliului Superior al Magistraturii pentru a dezbate subiectele incluse în tematica examenului de admitere la INM.

Doamna Judecător Ana Maria GAROFIL, Director INM, a deschis lucrările ședinței, prezentând principalele aspecte ale agendei acestei întâlniri.

Propunerile din partea INM cu privire la tematica de admitere pentru disciplinele drept civil și dreptul procesual civil au fost prezentate de către domnul Prof. univ. dr. Gabriel BOROI, formator colaborator INM, titular al disciplinelor menționate.

Printre modificările propuse pentru subiectele din tematica disciplinei drept civil, sursa, mai sus amintită, menționează: introducerea capacității civile a persoanei juridice și introducerea patrimoniului (la punctul II – Drepturile reale principale). De asemenea, domnul Prof. univ.dr. Gabriel BOROI a subliniat menținerea în cadrul subiectului referitor la dezmembrămintele dreptului de proprietate privată doar a dreptului de superficie. În ceea ce privește Contractele speciale, s-a propus excluderea din tematică a consignației și a expediției ca varietăți ale contractului și menținerea comisionului. Totodată, a fost susținută includerea în tematică a dreptului de opțiune succesorală în cadrul Succesiunilor.

În materia dreptului procesual civil, majoritatea intervențiilor au vizat doar modificări terminologice dar au existat și propuneri de excludere din tematică a subiectului referitor la aplicarea în timp a legii procesual-civile și de introducere a unor noi subiecte în cazul executării silite și a procedurilor speciale.

Facultățile de drept prezente la dezbateri au susținut majoritatea acestor propuneri, discuțiile oprindu-se asupra subiectului executării silite. Unele facultăți au subliniat faptul că executarea silită este un subiect insuficient abordat în timpul facultății deoarece este studiat în ultimul semestru din anul IV de studii, semestru care este mai scurt cu 2 sau 4 săptămâni și în care studentul este preocupat de examenul de licență. De cealaltă parte, unii formatori INM au susținut necesitatea menținerii și chiar extinderii tematicii referitoare la executarea silită pentru examenul de admitere la INM, argumentând preponderența dosarelor la prima instanță care au ca obiect executarea silită.

POYA INM copy

Referitor la disciplinele drept penal și drept procesual penal, nu au intervenit modificări în tematica de concurs pentru anul acesta. Singurele propuneri de modificare a tematicii la drept penal – partea specială au fost făcute de către Facultatea de Drept a Universității „Danubius” care a propus reprezentanților INM să fie avută în vedere o includere graduală în materia de concurs, la disciplina drept penal – partea specială, a infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice și a infracțiunilor informatice. Propunerea a fost argumentată de importanța practică a infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice în activitatea instanțelor de judecată respectiv de creșterea îngrijorătoare a fenomenului criminalității informatice, infracțiunile informatice înlocuind, treptat, infracțiuni clasice deosebit de grave. Domnul Judecător Ștefan Pistol, ÎCCJ, formator INM, titular al disciplinei drept penal și drept procesual penal a susținut opinia INM referitoare la aceste propuneri domnia sa subliniind faptul că, într-adevăr, infracțiunile contra siguranței circulației pe drumurile publice sunt preponderente în practica judecătoriilor și vor fi avute în vedere pentru admiterea anului viitor la INM.

Diversificarea tematicii acestui examen prin includerea a două noi discipline, drept administrativ și organizare judiciară, a fost unul dintre subiectele acestei întâlniri care a generat reacții pro și contra din partea reprezentanților facultăților de drept prezenți la dezbateri.

Lărgirea cadrului general al culturii juridice a candidaților la INM a fost argumentul de la care a pornit necesitatea includerii acestor discipline în tematica de concurs.

Doamna Judecător Gabriela BOGASIU, ÎCCJ, formator colaborator INM – Drept administrativ, a prezentat instituțiile dreptului administrativ care ar urma să facă parte din tematica acestui concurs: Actul administrativ și regimul lui juridic – condițiile de valabilitate și revocarea; Excepția de nelegalitate și Răspunderea contravențională. Această propunere a fost susținută și la întâlnirea din luna februarie a anului trecut odată cu susținerea oportunității introducerii în materia de concurs a disciplinei Organizarea judiciară. Referitor la această din urmă propunere, doamna judecător Doina POPESCU, ÎCCJ, formator INM, titular de disciplină Etică și organizare judiciară, a reiterat lipsa pregătirii proaspeților auditori de justiție în sensul cunoașterii dispozițiilor referitoare la structura sistemului judiciar precum și la cele privitoare la etica și deontologia profesiilor judiciare, pierzându-se foarte mult timp, în cadrul formării inițiale, pentru a fi acoperite aceste aspecte.

Opiniile reprezentanților facultăților au fost exprimate, majoritar, în sensul de a nu se introduce, anul acesta, aceste discipline în materia de concurs dar să fie avute în vedere la examenele viitoare. Supraaglomerarea materiei acestui examen a fost principalul argument al reprezentanților facultăților care au privit lucrurile din perspectiva studenților lor, viitori candidați la INM. Dincolo de aceasta, abordarea diferită a acestor discipline în curriculumul facultăților este o altă problemă în pregătirea unitară a studenților la aceste discipline, fiind avută în vedere o potențială modificare a planurilor de învățământ în cazul în care se va menține propunerea introducerii acestor discipline în tematica de admitere la INM.

Atât reprezentanții facultăților de drept cât și cei ai Institutului Național al Magistraturii au fost de acord cu faptul că trebuie să existe echilibru în subiectele acestui examen, studenții să se poată pregăti pentru disciplinele cuprinse în tematica de concurs, dar fără a neglija alte discipline din planurile de învățământ ale facultăților de drept, la fel de importante pentru pregătirea viitorilor juriști.

Conform anunțului, detaliile acestei întâlniri vor fi publicate curând pe site-ul Institutului Național al Magistraturii, în minuta ședinței.

👍Vezi și Admitere INM 2016 – Rezultatele definitive

Sursa foto: Facultatea de Drept a Universității Danubius.


👍Vezi toate recomandările pentru admiterea la INM 2016


Admitere INM 2017 – Calendar estimativ

Jud. Cristi Danileț, membru CSM, a publicat pe blogul personal informații cu privire la perioadele în care în anul următor vor fi organizate concursuri în sistemul judiciar. Calendarul este unul estimativ, urmând ca Plenul CSM să decidă datele exacte.

Astfel, pentru examenul de admiterea la INM și în magistratură a fost propusă perioada august-septembrie 2017.

Tematica se va ști în februarie 2017, după întâlnirea dintre conducerea INM și facultățile de drept.

Concursul se anunță cu minim 60 zile înainte de prima probă, iar calendarul este același, de regulă, de la an la an.

Sursa informației

👍Vezi și: Conferința ASD: „Admiterea la INM”

👍Vezi și: Admiterea în justiție 2016 văzută de jud. Cristi Danileț

[UPDATE: Rezultatele testării psihologice a candidaților pentru care s-a aprobat continuarea procedurii pentru ocuparea locurilor rămase neocupate] Admitere INM 2017 was last modified: ianuarie 11th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: